- EOS 450D er en kraftig forbedring

- EOS 450D er en kraftig forbedring

Canon har lansert EOS 450D og hevder at kameraet er en kraftig forbedring fra 400D.

Canon EOS 450D har arvet mye teknologi fra de langt dyrere Canon-modellene EOS 40D og EOS 1D Mark III, og har i tillegg høyere oppløsning enn disse kameraene. Derfor representerer EOS 450D noe langt mer enn bare en moderat oppgradering av forgjengeren, EOS 400D, hevder Canon.

Nettopp derfor er det også rimelig å tro at man vil få minst like god bildekvalitet med «folkemodellen» EOS 450D som med de mer semiproffe og proffe kameraene som 450D har fått teknologien fra. Canons folk nikker bekreftende til dette resonnementet.

LES OGSÅ: Norge på speilreflekstoppen

Det man må ofre for å få et såpass rimelig kamera som 450D med så høy bildekvalitet, er et mindre solid bygd kamerahus uten den grundige forseglingen mot fuktighet og støv som man har på de dyrere modellene.

På den andre siden kan man glede seg over et lett og kompakt kamera som det er greit å ta med seg overalt.

Prisene

Veiledende pris på 450D-kamerahuset er 7190 kroner inklusive mva., mens man må plusse på en tusenlapp for å få med «kit»-objektivet med brennviddeomfang 18-55 mm.

Canon EOS 450D ventes å komme i salg i Norge i mars.

Bra skjerm og søker

Noe av det første vi merket oss under den norske presselanseringen av Canon EOS 450D, var at søkeren syntes å gi et mye større og lysere søkerbilde enn vi har vært vant til fra forgjengerne, EOS 350D og 400D. Det er en kjærkommen nyhet, for noe av det som har kjennetegnet rimelige speilreflekskameraer frem til nå, har vært mye dårligere søkerbilde enn det man finner hos de dyrere modellene.

LES OGSÅ: Hvordan blir lys til strøm?

Øvrige stikkord for Canon EOS 450D er nettooppløsning på 12,2 megapiksler, direktevisning på lcd-skjermen (også kalt LiveView), ni-punkts autofokus, integrert støvrensesystem, tre-tommers lcd-skjerm med oppløsning på 230 000 piksler, Digic III-signalprosessor med 14-bits prosessering, en ny punktmåling, nytt autofokussystem, kraftigere batteri og menysystem av samme typen som man finner i EOS 40D- og EOS 1-serien.

Canon EOS 450D har fått en ny tre-tommers lcd-skjerm. Dermed er det blitt mindre plass til betjeningsknapper på baksiden av kameraet.

Forgjengeren, EOS 400D, vil fortsatt bli produsert en stund fremover og solgt parallelt med 450D, mens produksjonen av EOS 350D nå er stanset. Forsatt finnes det imidlertid en 350D-eksemplarer igjen i salgskanalen. Det er foreløpig uklart om og hvor mye prisen på disse to modellene kommer til å falle etter at 450D er lansert.

Tilpasses etter behov

En av fordelen med at EOS 450D har arvet så mye teknologi fra sine dyrere brødre, er at det blir lettere å tilpasse kamerainnstillingene til fotografens preferanser. Kameraet har hele 13 egendefinerte funksjoner som kan brukes til å tilpasse kameraet etter ønske.

EOS 450D har en kapasitet på serieopptak til 3,5 bilder i sekundet. Kamerahuset veier cirka 475 gram.

Foto/video