EU dropper Apple-sak

EU dropper Apple-sak

Apple senker Itunes-prisene i Storbritannia. Dermed legger EU bort granskingen av selskapet.

EU-kommisjonen har bestemt seg for å legge granskingen av Apple død etter at selskapet gikk med på å redusere prisene på sine musikknedlastinger fra det britiske Itunes-nettstedet. Apple har forsikret at prisene skal ned på nivå med Itunes-butikkene i Østerrike, Danmark, Tyskland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Luxemburg, Nederland, Norge, Portugal, Sverige, Sveits og Spania i løpet av et halvt år.

LES OGSÅ: EU til sak mot Apple

Itunes har nemlig vært dyrere på de britiske øyer, da låtene selges i pund i stedet for euro. Andre land som ikke bruker euro har klart å tilpasse prisene sånn noenlunde.

EU-kommisjonen er fornøyd med avgjørelsen.

- Kommisjonen støtter en løsning som gjør at kundene tjener på å ha et enhetlig marked for musikknedlasting, kommenterer EU-kommisjonær Neelie Kroes.

Apple skylder på sin side på plateselskapene, og hevder at de tar seg bedre betalt for å distribuere musikk i Storbritannia enn i andre europeiske land. Selskapet har sågar truet med å droppe musikk fra enkelte plateselskap hvis de ikke skjerpet seg.

- Dette er et viktig steg mot en pan-Europeisk markedsplass for musikk. Vi håper alle store plateselskaper vil ha et pan-Europeisk forhold til prising, sier Apple-sjef Steve Jobs.

Les om:

Foto/video