Europeere nekter ip-innsyn

Europeere nekter ip-innsyn

Tyske domstoler nekter fortsatt nettleverandører å utlevere sine kunder til musikkindustrien. Dette kan bli gjeldende EU-rett.

En tysk domstol har nok en gang nektet interessegrupper for platebransjen innsyn i hvem som eier ip-adresser som er mistenkt for fildeling av kopibeskyttet materiale. Samarbeid fra nettoperatørene kan kun kreves i straffesaker, heter det i dommen. Avgjørelsen får støtte av en av rådgiverne til EU-domstolen, advokat Juliane Kokott, og blir trolig gjeldende EU-rett, skriver The Register.

LES OGSÅ: Slipper å navngi fildelere

Avgjørelsene vil gjøre det vanskelig for den europeiske film- og platebransjen å saksøke fildelere over en lav sko, slik tilfellet har vært i USA, hvor personvernet ikke står like sterkt. Der har flere tusen kunder blitt utlevert av nettleverandørene og stilt overfor sivile søksmål.

I Norge er det kun politiet som på grunnlag av en rettslig kjennelse kan kreve utlevering av persondata fra en nettleverandør. En straffesak kan kun reises av offentlig påtalemyndighet, og privat etterforskning av ulovlig fildeling krever konsesjon fra Datatilsynet.

LES OGSÅ: Gir grønt lys for å overvåke fildelere

Les om:

Foto/video