Få mer ut av Instagram-bildene

Få mer ut av Instagram-bildene

Det er mange måter å dele Instagram-bildene med andre på.

Fotodelingsappen Instagram har fått over 13 millioner brukere siden lanseringen i slutten av 2009. Til og med Barack Obama har skaffet seg en konto. Den sosiale fotoappen har dessuten avlet frem et økosystem med Instagram-relaterte iPhone-, web- og Mac-programmer, samt utskriftstjenester og andre produkter.

Her er en oversikt over noenav de morsomme tingene du kan gjøre med dine Instagram-bilder.

Finn dem på et kart

iPad-appen Instamap er en stilig Instagram-klient for iPad som lar deg bla gjennom bilder etter sted eller nøkkelord. Du kan se på geotaggede bilder fra verden rundt som nåler på et kart, eller du kan svitsje til en lekker gallerivisning. Instamap gjør det også enkelt å legge til eller slette Instagram-abonnementer, «like» bilder og legge igjen kommentarer. Og den er oppdatert i sanntid, så du trenger ikke vente noe lenge på at nye bilder skal dukke opp.

Sjekk statistikken din

Er du en ivrig eller en lat Instagram-er? For å få oversikt over aktiviteten din, kan du gå til nettsiden Statigram. Logg inn med ditt Instagram-brukernavn og -passord for å få en full oversikt. Du kan se hva som er dine mest populære bilder og filtere, finne ut hvilken dag i uken du legger ut mest på, se på nøkkelordene du bruker, og ta en titt på dine Instagram-følgere. Du kan også få sendt statistikken din direkte til deg på e-post hvis du ønsker å dele med på Instagram eller bare velte i din egen popularitet.

Få flere filtere

Instagram har et fint lite sett med 15 retro-filtere som du kan legge på bildene dine. iPhone-fotografer som ønsker flere muligheter, bør sjekke ut appen 100 Cameras in 1. Den har 100 poetisk titulerte effekter som du kan mikse og trikse med. Appen har også Instagram-støtte, så du kan ta et bilde, redigere det i 100 Cameras in 1, og deretter eksportere det direkte til Instagram.

Se bildene på en Mac

Instagram-bildene tar seg bra nok ut på en iPhone, men hvorfor ikke få dem opp på en større skjerm? Mac-en din, for eksempel. Mac-programmet InstaDesk, er midt i blinken for dette. Du kan se på bilder etter popularitet og nøkkelord, se alle som følger deg, eller finne nye mennesker å legge til i din Instagram-sirkel. Her finnes all standard Instagram-funksjonalitet, inkludert muligheten til å legge igjen og motta kommentarer. Du kan også lagre dine favorittbilder på datamaskinen. Dessverre kan du ikke laste opp bilder til Instagram fra en Mac.

Skriv ut Instagram-bildene

Tar du mange fine bilder med Instagram, er det synd å bare la dem bli liggende på telefonen. Skriv dem ut og heng dem på veggen. Det finnes nå flere tjenester som lar deg lage kunst av Instagram-bildene dine. For eksempel StickyGram , som gjør bildene om til kjøleskapsmagneter. Eller Instagoodies, som lager klistremerker av dem. Eller hva med et personlig Instagram-deksel til telefonen ved hjelp av Casetagram?

Nettstedet Mashable har listet opp 11 måter å skrive ut Instagram-bildene dine på, hvor de tre eksemplene våre inngår. Les den her.

Eksporter alle bildene

Er du usikker på om du har overført alle Instagram-bildene dine fra telefonen til datamaskinen? Eller ønsker du kanskje å laste alle opp på Facebook? Det kan du enkelt gjøre ved hjelp av nettjenesten Instaport. Du trenger bare å logge inn med Instagram-kontoopplysningenene dine, og så er det bare å velge eksporteringstjeneste for å sette i gang. Lett som en plett!

Del og vær sosial

Hvis den populære Instagram-appen for iPhone har en mangel, må det være at det ikke finnes noen god måte å se på bildene på utenfor den iPhone-eksklusive appen. Men det endret seg da Flipboard åpnet for Instagram-støtte og InfinitApps lanserte Instagallery.

Med Instagallery kan iPad- og iPhone-brukere se sine egne Instagram-bilder og bilder tatt av venner, samt et utvalg av de mest populære bilene i Instagrams sosiale nettverk. Bilder vises i full størrelse mot en nøytral matt bakgrunn, og kan sorteres etter fotograf, sted elker nøkkelord. Bilder kan «likes» og du kan kontakte fotografene direkte for å si hva du synes om bildene deres.

Foto/video