Få riktige farger på skjermen

Få riktige farger på skjermen

Mange bildebehandlere bruker Spyder2 for å få riktige farger på skjermen. Nå er Spyde3 her.

ColorVision, en datterbedrift av sveitsiske Datacolor AG, har nå lansert Spyder3Elite og Spyder3Studio, to nye pakkeløsninger for kalibrering av skjermer.

Spyder3Elite er en måleenhet som henges utenpå pc- eller Mac-skjermen for å kalibrere den. Enheten er 37 prosent mindre enn forgjengeren, Spyder2-kalibratoren.

Fem minutter

Spyder3Elite skal være betydelig raskere enn forgjengeren, hevder produsenten. Kalibreringstiden skal være redusert med 29 prosent, så nå tar det bare fem minutter å kalibrere en skjerm.

Tiden for rekalibrering av en skjerm man allerede har kalibrert, er kuttet med hele 64 prosent. Nå tar rekalibreringen to og et halvt minutt.

LES OGSÅ: Storskjerm til pc-en

Spyder3-kalibratoren er angivelig den eneste på markedet som benytter sju farger til kalibreringen. Blenderåpningen er på 27 mm og er den største i sin klasse, ifølge ColorVision. Dette gir et mye større samplingsfelt på skjermen enn tidligere, samtidig som lysfølsomheten er økt med 400 prosent.

Måler lyset i rommet

Spyder3-enheten har dessuten en egen sensor som måler lyset i rommet. Selv når kalibreringsenheten står i den medfølgende dokkingstasjonen, foretar den kontinuerlige lysmålinger av rommet.

Den nye kalibratoren kan brukes mot én skjerm, eller settes opp for at flere skjermer skal gi samme resultat.

Spyder3Elite er den rimeligste av de to nye løsningene. Spyder3Studio har i tillegg programvare som kan brukes til å kalibrere en skriver, slik at man får full fargestyring gjennom hele arbeidsflyten.

En annen nyhet i tilknytning til Spyder3-lanseringen er SpyderProof, som gjør det mulig å sjekke fargene før og etter korrigering.

Ifølge ColorVision er Spyder3Elite den eneste kalibratoren i sin kategori som også kan brukes til å kalibrere projektorer.

Kjøpt direkte fra ColorVisions webbutikk koster Spyder3Elite cirka 1 650 kroner pluss mva. Mer info: www.colorvision.ch .

Foto/video