Facebook skal tjene penger på deg

Facebook skal tjene penger på deg

En ny annonseplan skal sikre inntekter til nettverket som nordmenn strømmer til.

Facebook er fortsatt lillebror sammenlignet med Myspace.com. Men lillebror vokser fort, blant annet fordi annonsører i stadig større grad dominerer Myspace. Nå skal annonsene flomme innover all verdens Facebook-sider også, skriver comon.dk.

Sleksapets gründer Mark Zuckerberg, har lagt fram en ny plan kalt Facebook Ad, et annonseregime basert på anbefalinger, målrettet markedsføring og Facebook-applikasjoner. Annonsørene får tre muligheter: de kan lage sin en Facebook-profil, lansere kampanjer og få adgang til spesifikk informasjon om de rundt 50 millioner brukerne.

- Til å stole på

Ved å opprette firmaprofiler kan annonsørene oppnå det Zuckerberg kaller "trusted referral", som betyr at folk besøker siden fordi venner har anbefalt den, i stedet for at firmaet gjør det selv.

Muligheten for å lage Facebook-applikasjoner skal skape integrasjon mellom firmaenes nettsider og brukernettverkene på Facebook. Det er ingen hvem som helst som er med på eksperimentet, men sterke merknavn som Sony, Joost, Coca-Cola, Blockbuster og General Motors.

Muligheten til å få adgang til det statistiske materialet på Facebook kan nok gi annonsører vann i munnen. I Zuckerbergs eksempel kjøres en kampanje rettet mot kvinner spesielt mot kvinner i en bestemt aldersgruppe boende i New York. Og så videre, ikke ulikt hvordan målrettede annonser spretter opp i Google-programmer.

Så da spørs det hvordan brukerne tar imot dette?

Foto/video