Facebook stengte Apple ute

Facebook stengte Apple ute

Apples nye Ping-tjeneste brukte Facebook-integrasjon, men manglet tillatelse.

Ping er Apples nye sosiale musikknettverk som ble lansert onsdag denne uken sammen med iTunes 10.

Brukere som registrerte seg straks Ping-tjenesten ble sluppet, kunne i noen timer legge til sine venner via Facebook. Denne funksjonen forsvant imidlertid plutselig uten noen form for forklaring.

Wall Street Journal-bloggen All Things D bringer nå litt klarhet i saken, og kan fortelle at det er Facebook som stengte av tilgangen til sitt API (utviklergrensesnitt) for Apples Ping-tjeneste kort tid etter at tjenesten ble lansert. Årsaken skal være at selskapene ikke hadde inngått noen avtale om å dele informasjon på denne måten.

- Normalt er denne API-tilgangen åpen og krever ingen tillatelse med mindre en kunde ønsker hyppig og omfattende tilgang. Hvis det er tilfellet, krever Facebook en avtale, av grunner primært knyttet mot beskyttelse av brukerinformasjon, og ikke minst hvordan det påvirker den driftsmessige ytelsen. Med 160 millioner iTunes-brukere kan pågangen trolig bli stor, skriver All Things D.

LES OGSÅ:

iTunes 10 med sosialt nettverk

- Facebook stilte urimelige krav

Steve Jobs har siden forklart at Apple allerede har forsøkt å forhandle med Facebook, men Apple mener kravene som ble stilt var urimelige og har inntil videre lagt saken på is. Ifølge amerikanske Macworld var det muligens ikke meningen at Facebook Connect skulle være tilgjengelig i iTunes 10 i det hele tatt.

- Det kan ha vært en bug, eller kanskje har noen Apple-ansatte ikke fått med seg notatet, spekulerer amerikanske Macworld.

Hvorvidt Facebook-koblingen i iTunes Ping kommer tilbake er uvisst, men den ville utvilsomt gjort det mye enklere å finne venner å dele musikk med. Nå må du enten søke etter navn eller invitere via e-post.

Ping er for øvrig ikke et alternativ til Facebook, eller Twitter for den saks skyld. Tjenesten er musikkbasert, og har som formål å gjøre det enklere å dele og oppdage musikk med andre. Streamingtjenestene Spotify og Wimp har lignende løsninger.

LES OGSÅ:

Se de nye iPod-spillerne

Les om:

Foto/video