Færre vil ha små harddisker

Færre vil ha små harddisker

Hitachi trekker seg ut av markedet for harddisker i Ipod-segmentet.

Harddisker på en drøy tomme har fått stor utbredelse på grunn av suksessen med Ipod og andre mediespillere. Men nå er flashminne i ferd med å ta helt over i dette markedet. Unntaket er mediespillere med veldig stor kapasitet, som Ipod Classic (80-160 GB).

Hitachi Global Storage Technologies meldte før helgen at selskapet trekker seg helt ut av dette marledet. Harddisker på 1 og 1,8 tommer har relativt sett blitt en "liten virkomhet" i harddiskmarkedet, opplyser Hitachi.

"I tredje kvartal 2007 ble det solgt 133 millioner enheter i hele harddiskindustrien, hvordav bare 33 000 disker på 1 eller 1,8 tommer. Tilsvarende utgjør dette segmentet en minimal andel av Hitachis produksjon i tredje kvartal" sier selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Disk på innerlommen

Det japanske selskapet vil nå utelukkende fullføre eksisterende ordre på slike disker. PC-en Hitachi Travelstar C3K80, derimot, med en 1,8-tommers harddik med 30-80 GB lagringskapasitet, fortsatt vil bli solgt til en " begrenset kundebase", ifølge Macworld.

Også Fujitsu skal være på vei ut av minihardisk-segmenet, ifølge flere rapporter fra japanske næringslivsaviser. Det innebærer at produksjonen av harddisker på 1,8 tommer (som i Ipod Classic), med kapasiteter opptil 160 GB, nå stort sett vil bli tatt hånd om av Toshiba og Samsung.

Foto/video