Farger og filtre fra Olympus

Farger og filtre fra Olympus

Olympus satser på bildeeffekter og fargerike kameraer.

Olympus er på banen med tre nye kompaktkameraer. Hvis disse kameraene viser en trend i markedet akkurat nå, må det være at det blir stadig mer populært med innebygde filtre som gjør det mulig å påføre mer eller mindre kreative effekter på bildene allerede i kameraet.

Dessuten ser det ut til at kamerakjøperne ønsker at kameraene skal komme i et stadig større utvalg av farger - eller i det minste at produsentene ønsker å tilby stadig flere farger.

LES OGSÅ:

TEST: Olympus PEN E-P2 utfordrer de store

Alle de tre nye kameramodellene fra Olympus byr på ansiktsgjenkjenning og plass for sd-minnekort. Både Olympus og flere andre kameraprodusenter har i senere tid tatt konsekvensen av at markedet ønsker standardisering på sd-minnekortformatet fremfor nisjeformater som xD PictureCard og proprietære kort som Sonys Memory Stick-familie.

USB-lader er også standard på de nye kameraene fra Olympus, sammen med funksjoner som digital bildestabilisator, intelligent auto-modus og følgefokus (AFtracking).

FE-5050

FE-5050 er toppmodellen av de tre nye. Kameraet har oppløsning på 14 megapiksler og har 5x optisk zoom med brennvidde tilsvarende 26-130 mm. Vi tror kamerakjøperne setter mer og mer pris på å få kompaktkameraer med såpass kraftig vidvinkelmodus. I mange år har de fleste kompaktkameraer stoppet opp med rundt 35 mm som maksimal vidvinkel.

Kameraet kommer med seks kreative filtre med navnene Pop Art, Fish-Eye, Sketch, Pin Hole, Wedding og Rock. De to siste er nyutviklede, mens vi kjenner igjen de fire første fra flere andre Olympus-kameraer.

Veiledende pris blir 1499 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

Olympus med forenklet PEN-kamera

Lcd-skjermen er på 2,7 tommer og kameraet fås i fire forskjellige farger.

FE-5040

FE-5040 har ubetydelig lavere oppløsning, 12 megapiksler, men har den samme 2,7-tommer store lcd-skjermen og det samme brennviddeomfanget som FE-5050, altså 26-130 mm.

Også de øvrige tekniske dataene ser ut til å være som på FE-5050. FE-5040 fås også i fire forskjellige farger.

Prisen blir 1399 kroner.

FE-4050

Også FE-4050 byr på oppløsning på 12 megapiksler, mens optikken er et 4x-zoomobjektiv med brennviddeomfang tilsvarende 27-108 mm. Ansiktsgjenkjenningen skal kunne håndtere opptil 16 ansikter, akkurat som på FE-5050, mens FE-5040 har en grense på 12 ansikter.

Prisen er satt til 1199 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Olympus E-450 - En stor liten speilrefleks

De tre nye kameramodellene fra Olympus kommer i salg i Norge i september. Mer informasjon: www.olympus.no .

Les om:

Foto/video