Fem Apple-apper kan bli gratis

Fem Apple-apper kan bli gratis

iPhoto, iMovie, Pages, Numbers og Keynote kan bli gratis når iOS 7 er klar.

Mye tyder nå på at iOS-versjonene av Apples alternativer til Microsofts Office-programmer, det vil si Pages, Numbers og Keynote, snart blir gratis-programvare for brukere av iPad, iPod touch og iPhone.

Det samme gjelder Apples kreative programvare for bilde- og videobehandling, iPhoto og iMovie, melder svenske Macworld .

Avslørende dialogrute

Bakgrunnen for ryktene er at den nyeste betaversjonen av iOS 7, operativsystemet for iPhone, iPad og iPod touch, ser ut til å inneholde en dialogrute der brukerne får anledning til å laste ned de nevnte programmene gratis.

Programmene hører hjemme i de to pakkeløsningene som Apple har kalt iLife og iWork. Dette er programmer som i sin tid først ble introdusert på Mac-plattformen og som senere har migrert til iOS-plattformen.

For Mac-brukere følger iLife-programmene med alle nye Mac-er. Eiere av eldre Mac-er som ikke har iLife-programmene eller ønsker nyeste versjon, kan få kjøpt dem via App Store.

iWork-programmene følger ikke med som standard på Mac, og må kjøpes via App Store.

Her er oversikten over iLife- og iWork-programmene som kanskje blir gratis of iOS til høsten, med dagens priser angitt for hvert program i henholdsvis iOS- og Mac OS X-versjon:

Program

Programtype

Pris for iOS

Pris for OS X

Pages

Tekstbehandling

Kr 70,-

Kr 140,-

Numbers

Regnearkprogram

Kr 70,-

Kr 140,-

Keynote

Presentasjonsprogram

Kr 70,-

Kr 140,-

iPhoto

Bildebehandling

Kr 35,-

Kr 105,-

iMovie

Videoredigering

Kr 35,-

kr 105,-

Den samlede prisen for de fem programmene i iOS-versjon er 280 kroner, mens OS X-versjonene til sammen koster 630 kroner.

Unntak for GarageBand

Det ser foreløpig ikke ut til at musikkprogrammet GarageBand vil komme i gratisutgave. Det koster i dag 35 kroner i iOS-versjon og 105 kroner i OS X-versjon.

Hvor mye Apple tjener på salget av iLife- og iWork-programmene i dag, er ukjent, men hvis Apple velger å gi bort programmene gratis til iOS 7-brukere, kan det bidra til økt salg av iPhone, iPad og iPod touch, tror Macworld.se.

Les om:

Foto/video