Fem filmtjenester du kanskje ikke visste eksisterte

Fem filmtjenester du kanskje ikke visste eksisterte

GUIDE: Her får du tips til god og gratis underholdning.

På internett finnes det mange gode film- og tv-tjenester. Her kommer fem tips til deg som vil se kostnadsfri og god underholdning. Har du en vpn-tjenetse og synes det er greit med litt reklame bør du sjekke ut følgende sider (klikk på nettstedsnavnene for å oppsøke tjenestene):

Bmovies

Såkalte b-filmer er som kjent filmer hvor budsjett og produksjon kan være alt fra super til noe interessant, eller eventuelt også pinlig dårlig. Bmovies er b-filmelskerens mekka på web, og her kan du finne alt fra klassiske gullkorn som «Plan 9 from outer space» til kung-fu filmer du ikke ante eksisterte. På siden finner du også indie-filmer, sci-fi og skrekk av varierende kvalitet.

I og med at originalen til flere av de strømmende videoene kan virke som de kommer fra vhs-kassettenes tid bør du ikke ha for høye krav til kvaliteten. For at Bmovies skal kunne fortsette å være gratis oppfordres du til å fylle inn et skjema, dette registrerer blant annet hvor mye du tjener slik at annonsører skal kunne lokkes til siden.

Crackle

I 2006 kjøpte Sony Pictures videosiden Grouper. Året etter lanserte de Crackle, som er en reklamefinansiert gratistjeneste med innhold fra Sonys arkiv. For å få tilgang til Crackle må du oppgi at du bor i USA når du registrerer deg. Siden skal ikke blokkere deg om du har en ip-adresse i Norge, men det skader ikke å ha en vpn-tjeneste for hånd om dette skulle endres.

Innholdet er bredt. Crackle har også egenprodusert innhold med god kvalitet, for eksempel «Comedians in cars getting coffee» med Jerry Seinfeld og John Stewart. Crackle har apper til alt fra Xbox og Playstation til smart tv-er.

Watchdocumentary

Er du glad i dokumentarer er Watchdocumentary stedet for deg. Her får du tilgang til rundt 9200 dokumentarer fra en lang rekke med kategorier. Watchdocumentary lar deg se dokumentarer om alt fra Bitcoin til Kim Dotcom, men vær obs på at innholdet varierer med tanke på oppløsning og troverdighetsgrad.

Yidio

Siden 2008 har film- og tv-portalen Yidio vokst seg sterk på det amerikanske markedet. Siden gjør en mengde av strømmet innhold tilgjengelig for søk. Filmene og tv-programmene kommer fra Amazon, Hulu, Netflix, Itunes og flere andre web-baserte tjenester. Utover dette samles det innhold fra de store amerikanske tv-kanalenes playtjenester som Cbs, Abc og så videre.

Yido krever vpn med amerikansk ip-adresse. Det finnes en avdeling på Yidio for gratis film og tv som er merket free, eller gratis på norsk. Dessuten kan du søke på siden og klikke på at du kun vil se innhold som er gratis. Oppløsningen er gjennomgående høy og du kan se avsnitt av amerikanske serier som ligger ute før de vises i Norge.

Viewster

Fra Zürich i Sveits kommer den globale og reklamefinansierte gratistjenesten Viewster. Viewster inneholder rundt 5000 filmer i 35 kategorier, og med et helt ok tilbud av tv-serier. Viewster har flust med innhold i HD-kvalitet.

Siden har også internasjonale avdelinger, med for eksempel koreanske og japanske filmer tekstet på engelsk.

Saken er hentet fra vår søsteravis i Sverige, Idg.se.

Les om:

Foto/video