Fiber og hifi, hånd i hånd

Fiber og hifi, hånd i hånd

Electrocompaniet og Altibox skal utvikle trådløse produkter for lyd og bilde i norske hjem.

Altibox og Electrokompaniet har inngått en strategisk samarbeidsavtale om en ny generasjon modulbaserte, trådløse produkter som skal tilby sømløse lyd- og bildeopplevelser i hjemmet, ifølge en pressemelding.

Uten en tråd i heimen

Den nye produktserien Electrocompaniet EC Living har allerede trådløse løsninger for stue, kjøkken, soverom og bad, og støtter full HD-kvalitet for både lyd og bilde. Altibox sine underholdningstjenester er sømløst integrert i systemet, og får en egen menyknapp som lar kundene styre både lyd og bilde fra samme enhet.

Kunden velger type høyttalermodul, antall, farge og plassering, og kan enkelt styre hvilket innhold som skal spilles hvor. Dermed blir både antall ledninger og antall fjernkontroller redusert i hjemmet, mener selskapene.

- Altibox er utrolig stolte over at vi nå skal samarbeide med en av verdens fremste produsenter av lyd- og 4K-opplevelser. Sammen med Electrocompaniet skal vi utvikle produkter med funksjoner som virkelig utnytter overføringskapasiteten i fibernettet. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Øyvind Lundbakk, produktdirektør i Altibox.

Fra Electrokompaniet kommer den samme entusiasmen.

- Det er stort for oss i Electrocompaniet å få samarbeide med Altibox. Vi er begge leverandører av kvalitetsprodukter og tjenester i hver vår bransje. Når vi nå skal utvikle nye norske teknologiprodukter sammen kan kundene våre begynne å glede seg til heftige opplevelser innen både lyd og bilde, sier Mikal Dreggevik, administrerende direktør i Electrocompaniet.

Sømløs skalering

De ulike modulene i produktserien EC Living kommuniserer trådløst med hverandre, og kan bygges ut i en rekke ulike kombinasjoner med sømløs skalering opptil 5.1 surround-system.

EC Living har også støtte for en rekke musikk- og videostrømmetjenester som Wimp Hifi, Spotify og Youtube.

- Med de nye EC Living-produktene tar vi sikte på å innfri alle forventninger til design, teknologi, bilde og overlegen lyd, sier Dreggevik.

De første produktene fra EC Living-serien vil bli tilgjengelige i august i år, og prisene starter på 3.000 kroner.

Electrocompaniet har levert lydprodukter i 40 år, og har kunder i mer enn 40 land. De siste årene har også selskapet innledet satsing på bilde og det digitale videoformatet 4K UHD.

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002, og har per i dag over 330.000 kunder i Norge og Danmark

Les om:

Foto/video