Filmelskernes må-ha-app på iPad

Filmelskernes "må-ha"-app på iPad

To tomler opp til Filmwebs nye iPad-magasin.

Filmweb har lansert Norges aller første iPad-tilpassede filmmagasin som en gratis nedlasting fra Apples App Store.

Første utgave av Filmweb-magasinet tar for seg filmåret 2011 og superhelt-trenden i Hollywood, i tillegg til kino- og videoaktuelle filmer.

- Vi er meget fornøyde med å kunne tilby et magasin hvor brukeropplevelse og interaksjon står i sentrum. Leseren kan fordype seg i artikler og se bilder og trailere i høy kvalitet, uten å være avhengig av nettilgang, sier redaktør Live Karoline Roaldset i en pressemelding.

Hver utgave av magasinet lastes ned i sin helhet i selve applikasjonen, noe som betyr at du ikke trenger å være tilkoblet nettet for å lese innholdet eller se på trailere. Noen artikler er koblet opp mot bestilling av kinobilletter; her trenger du imidlertid nettilgang ettersom billettbestillingen foregår i et eget nettleservindu i applikasjonen.

Godt tilpasset

Magasinet er både brukervennlig og lekkert. Det benytter for øvrig Adobes iPad-publiseringsløsning og er bygget opp i InDesign.

Navigasjonen går stort sett smertefritt, og ved hjelp av piler kan du enkelt se hvilken vei du skal gå (nedoverpil for å lese mer, bortoverpil for å lese neste side, og så videre). Det finnes også en scrollelinje nederst for enda raskere navigasjon.

Magasinet har stor variasjon i design og layout fra artikkel til artikkel, og hvert artikkeltype synes å matche sin utforming godt.

Alt i alt bekrefter Filmweb-magasinet bare våre teorier om at magasinstoff egner seg mye bedre på iPad enn vanlige nyheter; det har lengre levetid og man ikke gå i nettleseren etterpå for å sjekke siste nytt. To tomler opp!

Filmweb-magasinet kan lastes ned gratis her. Filmweb sier til Macworld.no at de vurderer fortløpende om de i fremtidige versjoner kommer til å ta betalt. Det er planlagt seks utgaver i året, og neste magasin kommer til påske.

Les om:

Foto/video