Finn musikk du liker på Spotify

Finn musikk du liker på Spotify

iPhone-appen Spotiseek finner musikk du ikke visste at du likte.

Mange har Spotify som sin favoritt-streamingtjeneste, og en av årsakene er at klienten er kjapp og enkel i bruk. Litt for enkel, mener noen, og det er spesielt mangelen på ordentlig redaksjonelt innhold mange mener gjør det vanskelig å oppdage ny musikk. Det finnes imidlertid råd å få.

En tjeneste for å finne ny musikk på Spotify heter Spotiseek. Dette er en nettjeneste hvor du bare behøver å skrive inn en artist du liker i et søkefelt, og så får du opp forslag på lignende musikk. Ikke ulikt funksjonalitet vi finner i den amerikanske musikktjenesten Pandora. Og veldig kjekt for oss som ikke har kapasitet til å finne musikken på egenhånd.

Nå har Spotiseek også blitt sluppet som en iOS-app, så nå kan du også finne Spotify-musikk når du er mobil. Appen har et ganske enkelt grensesnitt som er tilpasset iPhone og iPod touch. Og musikksøket er nesten enda mer oversiktlig i mobilappen enn i nettutgaven.

Koster 7 kroner

Spotiseek
Pris: 7 kroner
Internett: bit.ly/pN2HMJ

Når du gjennomfører et søk, blir du presentert med en liste forslag. Trykk på forslaget for å spille av musikken, eller trykk på den blå pila for å få opp mer info. Får du opp et forslag som du ikke liker, kan du herfra velge å skjule denne i fremtidige søk. Dermed kan du lære appen hva du liker og ikke.

Selve appen funker bra nok, men prisen på 7 kroner kan vi ikke forsvare 100 prosent, ettersom tjenesten finnes gratis i nettleseren. Men igjen så er jo ikke 7 kroner all verden...

Hvordan Spotiseek finner lignende musikk har vi ikke klart å lese oss til, men vi antar det er basert på «Related artists»-funksjonen i Spotify. For å kunne bruke Spotiseek på din iDings må du ha iOS 4.0 eller senere installert. Du må også ha den offisielle Spotify-appen installert. Dette krever et premium-abonnement til 99 kroner i måneden.

Foto/video