Finn.no en pengemaskin, Sesam sliter

Finn.no en pengemaskin, Sesam sliter

Schibsteds nettsatsinger står for 40 prosent av driftsresultatet i andre kvartal.

Mediehuset Schibsted la frem meget pene regnskapstall for andre kvartal i dag. Konsernet omsatte for 3,45 milliarder kroner, og leverte et driftsresultat på 413 millioner. Rubrikktjenesten finn.no omsatte for 145 millioner kroner, en økning på 43 millioner sammenliknet med en samme periode i fjor. Med et resultat på 72 millioner er dermed driftsmarginen nesten 50 prosent.

Schibsted Søk og søketjenesten Sesam sliter fortsatt med å innfri forventningene, og Schibsted varsler kostnadskutt i virksomheten for å tilpasse seg inntektspotensialet.

- Det er startet en større strategisk gjennomgang av Schibsted Søk med målsetning om å sikre betydelig resultatfremgang de nærmeste årene, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Nettaktivitetenes andel av konsernets driftsinntekter var 20 prosent i andre kvartal, opp fra 13 prosent i fjor. Andel av driftsresultat er på 40 prosent, opp fra 22 prosent. Mens innteksfallet for papirproduktene ser ut til å fortsette, vil andelen av driftsresultat fra nettaktivitetene bare øke, opplyser Schibsted.

Les om:

Foto/video