Finn.no verdt mer enn VG

Finn.no verdt mer enn VG

Et tilbud fra Schibsted priser Finn.no til 4,7 milliarder kroner. Dette er en markedsverdi større enn både VG og Aftenposten.

Schibsteds tilbud til Adresseavisen omå kjøpe 11,33 prosent av Finn.no for 540 millioner kroner, priser portalen til hele 4,7 milliarder kroner.

- Slik jeg ser det, ligger denne prislappen høyere enn det man kan forvente å få for Schibsteds opprinnelige to aviser - Aftenposten og VG - i en hypotetisk salgssituasjon, sier finansanalytiker Atle Vereide i Enskilda Securities til Aftenposten.

Han mener at dette viser at Finn.no har blitt en minst like viktig del av Schibsteds kjernevirksomhet som de tradisjonelle avisene.

LES OGSÅ: Finn.no en pengemaskin, Sesam sliter

Trekket fra mediegiganten har ifølge Aftenposten sin bakgrunn i at Finn.no i dag er en del av Aftenposten-konsernet (60 prosent), mens de fire regionsavisene eier resten. Dermed blir portalen en viktig brikke i det nye Media Norge, hvor Schibsted blir majoritetseier med 50,1 prosent av aksjene.

Schibsted blar opp den halve milliarden for å unngå at eierandelen i Finn.no faller under 50 prosent etter etableringen av Media Norge.

Les om:

Foto/video