Flash Player 10 gir raskere grafikk

Flash Player 10 gir raskere grafikk

Adobe har nå lagt ut Adobe Flash Player 10 for gratis nedlasting. Stikkord: raskere internett-grafikk og beskyttelse mot «clickjacking».

Den nye plugin-modulen for nettlesere støtter blant annet grafikkakselerasjon ved hjelp av pc-ens grafikkprosessor.

Det som umiddelbar synes enda viktigere med versjon 10, er at den tetter igjen sikkerhetshullet kalt «clickjacking».

Dette går i praksis ut på at webkamera og mikrofon kapres av hackere.

LES MER: Så enkelt kapres ditt webkamera

Flash Player 10 har vært tilgjengelig siden i mai i betautgave. Den ferdige versjonen kommer samtidig med at Adobe Creative Suite 4 er klar for å sendes ut på markedet.

Adobe Flash Player 10 er ifølge Adobe allerede i dag en av verdens mest nedlastede programvarer. Mer enn 80 prosent av alt videomateriale som vises på internett i dag, benytter Adobe Flash Player, hevder Adobe.

For alle nettlesere

Innstikksmodulen fungerer uavhengig av hva slags nettleser eller hvilket operativsystem som benyttes.

Til og med en del Linux-brukere har trykket Adobe Flash Player til sitt bryst, selv om de er raske til å minne om at Adobe ikke er kjent for å være noen sterk støttespiller til åpen kildekode-verdenen.

LES OGSÅ: CS4 - gigantlansering fra Adobe

Det faktum at Adobe har droppet lisensavgiftene på Flash Video-formatet har fått positive kommentarer fra Linux-hold.

Video og spill

- Utviklere og designere vet at de når ut på hele web-en om de benytter Adobe Flash Player som kanal mot brukerne for video, online-spill og andre «rike» internett-applikasjoner, sier produktspesialist Kenny Bogoe hos Adobe.

Adobe Flash Player 10 har støtte for skreddersydde filtere og effekter, 3D-kreasjoner og animasjon, avansert bearbeiding av lyd og støtte for maskinvare-baserte grafikkakseleratorer.

Programvaren har også en ny fleksibel tekstmotor som ifølge Adobe gir designere og utviklere enda flere muligheter innen typografi og kreativ kontroll.

I tilknytning til den nyeste versjonen av Adobe Creative Suite, CS4, gir Flash Player 10 dessuten bedre integrasjonsmuligheter med Flash-teknologien.

LES OGSÅ: Mye spennende Photoshop-nytt i CS4-pakken

Den forrige versjonen av Flash Player, versjon 9, ble i løpet av ni måneder installert på nærmere 90 prosent av alle datamaskiner som er tilkoblet internett, ifølge Adobe, som forventer at versjon 10 vil få en tilsvarende rask spredning.

Les om:

Foto/video