Flytt iTunes-mappen fra PC til Mac

Flytt iTunes-mappen fra PC til Mac

Tuneswift er løsningen for deg som vil flytte iTunes-biblioteket fra en Window-pc til en Mac.

Hver gang du synkroniserer din iPhone/iPad eller iPod med iTunes, lagres det en mengde informasjon om dine personlige innstillinger i iTunes-katalogen på maskinen din.

Et typisk eksempel på slik informasjon kan være spilleliste, rangeringer du har gjort av musikk og så videre. Dette er ikke informasjon som lagres i selve musikkfilen slik det gjøres med annen metadata. Det er med andre ord fort gjort å overse denne informasjonen når man skal ta sikkerhetskopi eller overføre iTunes-biblioteket fra en Windows-pc til en Mac.

Verktøyet Tuneswift er et skreddersydd program for dette formålet og sørger for at alle nødvendige filer blir med når du skal overføre iTunes-katalogen din fra en maskin til en annen. Programmet har et intuitivt og bra brukergrensesnitt som er enkelt å komme i gang med. Man har valget mellom å overføre, sikkerhetskopiere eller gjenopprette et iTunes-biblioteket.

Trykker man på overføringsknappen, kan man overføre et helt bibliotek til en ny maskin der Mac (eller Windows) er installert. Noe som ikke er mulig å utføre manuelt. Benytter man sikkerhetskopieringsfunksjonen i Tuneswift, kan man foreta inkrementelle sikkerhetskopieringer også. Det vil si kun at filer som har endret seg siden forrige sikkerhetskopi, vil bli kopiert.

Tuneswift-programmet finnes bare i Windows-versjon. For å gjenopprette et iTunes-bibliotek fra en sikkerhetskopi på Mac-en må du laste ned et eget Mac-gjennopprettingsverktøy herfra. Når du har installert verktøyet, må du fortelle programmet hvor selve sikkerhetskopieringsfilen (.tsw) befinner seg og hvor du ønsker at selve musikken skal pakkes ut.

Stadig flere velger å kopiere sin musikksamling til lagringstjenester som befinner seg i «skyen». Er du en av dem som har gjort dette, vil Tuneswift være et ypperlig tilleggsverktøy for å replikere ditt iTunes-bibliotek din på flere pc-er.

Det er ingenting negativt ved Tuneswift som vi ønsker å fremheve, men det kan være verdt å nevne at kompatibiliteten med iTunes brytes når Apple introduserer nye versjoner av iTunes. Hittil har utvikleren bak produktet, Copytrans, vært flink til å oppdatere Tuneswift slik at dette ikke får negative konsekvenser for programmets brukere.

Tuneswift er gratis og kan lastes ned her.

Les om:

Foto/video