Folkelig safari-Leica

"Folkelig" safari-Leica

Nå kommer Leica med "safari-utgave" også i kompaktformat.

Leica kommer i august med Leica D-Lux 4 «Safari», et kompaktkamera i kamuflasjefarge og med bæreveske som leveres med regntrekk.

For et halvt års tid siden lanserte Leica en safari-versjon av sitt flaggskip, Leica M8.2, i olivengrønn farge, med matchende bæreveske i samme farge og bærerem i ekte kalveskinn – alt til den nette sum av 70 905 kroner.

Den mer folkelige utgaven som kommer nå, koster «bare» 8 995 kroner inkl. mva.

LES OGSÅ: Leica til 70 000

Få til Norge

Leica D-Lux 4 Safari kommer i et begrenset opplag på kun 6000 kameraer i hele verden og bare et fåtall til Norge.

Pakken består av kamera og bæreveske. Vesken er lagd i et slitesterkt og vanntett stoff, med god plass til kameraet og tilleggsutstyr som håndgrep, optisk søker eller blits. Vesken har et også eget regntrekk, ifølge pressemeldingen fra Leica-importøren Bresson AS.

Kamerahuset er beskyttet av en anodisert olivengrønn overflate. Overflaten skal være spesielt motstandsdyktig mot slitasje og garanterer langsiktig beskyttelse akkurat som alle de andre modellene i Leica D-Lux 4 serien.

De tekniske funksjonene på Leica D-Lux 4 Safari er de samme som for de andre modellene i serien. Stikkord er oppløsning på 10 megapiksler, 2,5x optisk zoom med brennviddeomfang som tilsvarer 24-60 mm omregnet til 35 mm-format, forholdsvis høy lysstyrke på f/2,0 i vidvinkelmodus og f/2,8 i telemodus, tre-tommers lcd-skjerm med høy oppløsning, nærmere bestemt på 460 000 piksler, og en vekt på 228 gram uten batterier.

LES OGSÅ: TEST: Imponerende mini-speilrefleks

Blant tilbehøret finner vi spesielle løsninger som håndgrep og ekstern gjennomsiktssøker til å feste i blitsskoen – uvanlig ekstrautstyr til kompaktkameraer.

Les om:

Foto/video