- Forhandlerne bremser salg av overvåkningsutstyr

- Forhandlerne bremser salg av overvåkningsutstyr

Forhandlerne selger analoge løsninger for overvåkning selv om de finnes bedre digitale muligheter.

Ifølge Bo Ørbjerg i Mobotix ønsker ikke forhandlere at folk skal bytte fra analogt til digitalt overvåkningsutstyr.

Bo Ørbjerg, som er business develompment manager for Mobotix, mener at forhandlere bremser utviklingen i overvåkningsbransjen.

- De aller fleste forhandlere har gode hensikter, og foreslår den beste løsningen for kunden. Men jeg opplever også at kunder har blitt tilbudt en analog løsning, selv om en digital løsning er et langt bedre valg i situasjonen. Her er det sannsynligvis utslagsgivende at forhandleren tjener mer på å selge seks analoge kameraer enn to digitale, sier han i en pressemelding.

- Påtagelig få som tar grep

Finn Humborstad i Triangel kjenner seg igjen i Ørbjergs betraktninger.

- Det har vært en analog verden lenge, og det har vært en lang vei å gå. Det er mange som konverterer i dag fra analog til digital, men det har tatt lang tid. Vi har holdt på i 12 år med overvåkningsutstyr og kun kjørt digitalt, og det er påtagelig få som har tatt tak i dette.

Han tror årsaken til dette er gammel vane.

- Kompetansen til å gå over til nye løsninger har vært manglende. I tillegg har mange analoge kameraer vært bedre, før framveksten av digitale megapikselkameraer og HD-løsninger. Det har simpelthen vært noen insentiver som manglet.

- Ved første øyekast ser analoge løsninger ofte billigere ut, men hvis man ser på hele løsningen i stedet for de enkelte delene, er digitale løsninger ofte det beste tilbudet for kunden, mener Ørbjerg.

- Vanskelig å si

En som ikke støtter betrakningene hans, er Roger Bjartaas i EET.

- Det er vanskelig å si at det er forhandlerne som har vært trege. Dette er en materie som har måttet bearbeides. Begge kameratypekameraer har sine fordeler, og det har ikke vært så soleklart at digitale løsninger er billigere og bedre. Det er ikke sånn at man kan knipse på fingrene og få gjennomført endringer på dagen.

Ørbjerg ønsker ikke å si konkret hvem dette dreier seg om.

- Jeg vet ikke riktig om jeg kan si noe om dette. Eller, jeg kan nok – men jeg tror ikke jeg vil. Da risikerer jeg å falle ut med forhandlerne mine.