Første iPod nano kan ta fyr

Første iPod nano kan ta fyr

Nå erstatter Apple alle gamle spillere helt gratis.

Apple har startet et globalt bytteprogram for førstegenerasjons iPod nano. Bakgrunnen er problemer med batteriet kan føre til overoppheting og i verste fall brann.

- Problemet har blitt sporet til en batteriprodusent som lagde batterier med en produksjonsfeil. Da muligheten for et uhell er sjeldent, øker sannsynligheten ettersom batteriet blir eldre, sier Apple.

For noen år siden tilbød Apple kunder i Sør-Korea og Japan å få en annen iPod nano uten kostnad og nå utvides altså tilbudet til alle land.

Førstegenerasjons iPod nano kan enkelt identifiseres ettersom den har en forside i plast - enten svart eller hvit - og en bakside i metall. Eldre Nano-modeller er i metall både foran og bak. For å se om du har krav på en ny spiller, skriver du inn din iPod-spillers serienummer på Apples nettsider. Merk at noen enheter ikke omfattes da de har et batteri fra en annen produsent.

Førstegenerasjons iPod nano ble solgt mellom september 2005 og desember 2006. Den som har en iPod med det aktuelle batteriet kan sende inn sin enhet og få tilsendt et nytt eksemplar etter drøyt seks uker. Ettersom Apple neppe har store beholdninger av førstegenerasjons iPod nano liggende, innebærer byttet trolig at de fleste kundene får en nyere modell, skriver Macworld Sverige.

Ifølge MacRumors begynte Apple å sende e-postmeldinger til kunder som har kjøpt en iPod nano i løpet av helgen.

Foto/video