Første videokamera for venstrehendte

Første videokamera for venstrehendte

Samsung markedsfører seg mot ny målgruppe.

- Nå kommer videokameraet som 500 000 nordmenn har ventet på, skriver Samsung i pressemeldingen om det nye videokameraer HMX-Q10.

Dette er verdens første videokamera for venstrehendte, hevder Samsung.

To triks

Det er to triks som ligger bak tilpassingen til henholdsvis høyre- og venstrehendte videokamera-brukere.

For det første kan kameraet vris 180 grader. Man kan altså felle ut lcd-skjermen på høyre side av kameraet i stedet for på venstre side, som er det vanlige, uten at søkerbildet på skjermen vises opp/ned. Opptaket blir naturligvis også snudd riktig vei.

LES OGSÅ:

Thunderbolt ypperlig for video, lyd og lagring

For det andre har Samsung brukt minimalt med knapper på kameraet. Tre manøvreringsknapper er alt man trenger å holde rede på for å få kontroll over kameraet. Plasseringen av disse knappene gjør dem tilgjengelig uavhengig om du filmer med høyre eller venstre hånd. All den øvrige kamerabetjeningen skjer via den berøringsfølsomme 2,7-tommers skjermen.

Kompakt

Forøvrig er HMX-Q10 et klassisk og kompakt HD-videokamera. Det er lite nok til å få plass i lommen. Kameraet har en bildesensor på 1/4,1 tommer med en effektiv oppløsning på 2,07 megapiksler - som jo er det samme som HD-oppløsningen på 1920 x 1080 piksler. I tillegg kan man ta stillbilder med en oppløsning på 4,9 megapiksler, ifølge Samsung.

LES OGSÅ:

Lett og lekkert fra Samsung

Kameraet har et objektiv med lysstyrke f/1,8 og 10x optisk zoom. Opptakene lagres på sdhc/sd-kort, og ifølge Samsung kan man filme i opptil 17 timer i full HD-modus.

Størrelsen på kameraet er 43,7 x 53,3 x 119 millimeter, og kameraet har innebygd bildestabilisator.

Switch Grip

Løsningen for å vende kameraet slik at venstrehendte også kan bruke det slik de ønsker, kaller Samsung for «Switch Grip». Ved hjelp av Switch Grip kan brukeren snu kameraet, mens en såkalt G-magnetisk sensor snur søkerbildet - og opptaket - riktig vei.

LES OGSÅ:

Samsung med ny Galaxy Tab

Kameraets HD-egenskaper er begrenset til 60i når man kjører med full oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Senker man oppløsning til 1280 x 720, får man filmet i 60p.

Samsung HMX-Q10 skal komme i salg i løpet av mars, og veiledende pris blir cirka 2700 kroner, melder Samsung Electronics Nordic AB.

Les om:

Foto/video