Foto-kjendiser på Oslo-besøk

Foto-kjendiser på Oslo-besøk

Klart for tre-dagers konferanse og messe om digitalfoto.

Holmenkollen Park Hotel blir gjenstand for et tre-dagers arrangement stappfullt av foto-happenings fra fredag 30. oktober til søndag 1. november.

En rekke kjente internasjonale og norske fotografer vil være til stede på Photocamp Conference & Expo, enten for å holde foredrag eller for å lede workshops om digital bildebehandling.

Det er Nordic Light, Interfoto og Profil Data som står bak arrangementet.

Billetter igjen

Ifølge Per Arnfinn Persen hos Profil Data er det fortsatt noen billetter igjen til både foredragene og noen av workshopene. I tillegg byr arrangementet på en messe som det er gratis adgang til.

Blant de mest kjente foredragsholderne finner vi amerikaneren Mikkel Aaland, som er fotograf, bestselgende fagbokforfatter og populær workshop-leder. Han vil vise en komplett Photoshop-arbeidsflyt fra bildeopptak til bildebehandling, med tilpassing til optimal trykkvalitet eller utskrift på Epson storformatskriver. Aaland vil også kjøre en heldags workshop om den nyeste versjonen av Adobe Photoshop Lightroom.

En annen foredragsholder er William Ropp, som skal snakke om sin arbeidsmetode knyttet til begrepet «å tegne med lys». Det kjente fotobyrået Magnum stiller med flere representanter, blant andre Stuart Franklin.

Dokumentarisk bryllupsfotografering

I USA er bryllupsfotografering stor business. Da snakker vi om mer enn bare å ta de «offisielle» oppstilte bildene av brudeparet – mer om en komplett fotoredaksjonell dekning av hele bryllupsfesten. Blant foredragsholderne på Photocamp Conference & Expo er Dennis Reggie, som er kjent for å ha revolusjonert bryllupsfotograferingen med en mer dokumentarisk stil. Blant dem han har tatt bryllupsbilder av er John Kennedy jr. og artistene James Taylor og Mariah Carey.

Blant kjente norske fotografer som deltar er naturfotografen Pål Hermansen, motefotografen Per Heimly og Damian Heinsch.

Mer informasjon finner du her.

Les om:

Foto/video