Fotobok på to minutter

Fotobok på to minutter

Eurofoto har lansert ny fotobok-løsning som gjør det mulig å lage fotobok på to minutter.

Fotobøker er det fotoproduktet som vokser raskest på det norske fotomarkedet for tiden. Fotobok-salget utgjør i dag nesten 10 prosent av det samlede fotomarkedet og over 20 prosent av omsetningen.

Eurofoto holder til i Breim i Nordfjord og er en av pionerene innen web-basert fotofremkalling, som selskapet startet med allerede i år 2000. Selskapet var også tidlig ute med å tilby løsninger der kundene kunne lage sine egne fotobøker online.

LES OGSÅ: Test: Lag din egen fotobok på nettet

Konkurransen har imidlertid økt, og alle fotohandlere med internett-løsning tilbyr i dag fotobok-løsninger der kundene kan designe sine egne bildebøker på pc-en og få ferdig-trykte bøker tilsendt i posten. Fotobøker er vår tids fotoalbum, der man i stedet for å lime inn bildene får dem trykket på papir av høy kvalitet.

Program- eller web-basert

I prinsippet finnes det to hovedløsninger: Enten må kunden laste ned et program og lage bildeboka på sin egen pc, for til slutt å laste opp det ferdige resultatet til leverandøren, eller så gjør man jobben direkte i web-leseren. Eurofoto har valgt den siste varianten.

LES OGSÅ: Tips til bedre fotobøker

I den siste sammenlignende testen av fotobøker her hos PC World scoret Eurofoto høyt på kort leveringstid, men måtte se seg slått av andre på bildekvalitet og brukervennlighet.

Nå har Eurofoto omarbeidet hele fotobok-løsningen sin og hevder at selskapet er klar med markedets raskeste, enkleste og mest kreative online fotobokløsning.

- Gjenvunnet tronen

- Etter vår oppfatning har vi gjenvunnet tronen vi hadde innen online fotobok for noen år tilbake. Utviklingen går raskt, men vi mener dette er den klart beste fotobokløsningen som i dag tilbys i det norske markedet, sier daglig leder hos Eurofoto, Rolf Kjetil Egge.

PC World håper å komme med en ny fotoboktest i overskuelig fremtid.

LES OGSÅ: Fotobok-alternativ for Mac

- Med den nye fotobokløsningen til Eurofoto kan man faktisk lage fotobok så raskt som på to minutter. Med få tastetrykk kan man gå fra helt enkelt oppsett til muligheter som å legge til tekster, endre størrelse og fasong på bildene, legge til flotte figurer og endre bakgrunner og rammer, heter det i pressemeldingen fra Eurofoto.

Et stort utvalg ferdige tema hjelper kunden i gang, samtidig er alle elementer mulig å ta bort, legge til, flytte eller legge på vent til neste side. Det hele føles som en kombinasjon av avanserte bilde- og tekstbehandlingsverktøy, bare mye enklere.

Hele jobben gjøres online og krever ikke nedlasting av store programfiler.

Alt man trenger å tilføre er egne bilder, ellers er alt tilrettelagt for at kunden kan utarbeide sin helt unike bok med personlig preg på en svært enkel måte, og få resultatet rett hjem i postkassen, ifølge Eurofoto.

Eurofotos fotobøker koster fra 349 kroner for liggende A4-format og fra 499 kroner for 30 x 30 cm-format.

Mer info: www.eurofoto.no

Les om:

Foto/video