Fotolr - god og gratis fotoapp

Fotolr - god og gratis fotoapp

Få flotte mobilbilder med Fotolr Photo Studio.

Vi er rett og slett usikre på om vi skal kalle Fotolr Photo Studio for en bilderedigeringsapplikasjon eller en applikasjon for å legge til stilige filtereffekter på bilder man har lagret på mobilen.

Hva man kaller appen er kanskje ikke så viktig. Det som er viktig, er at denne appen er god. La oss begynne med redigeringsdelen.

Takket være et godt designet brukergrensesnitt og en arbeidsflyt som er meget strømlinjeformet, er denne appen en fryd å bruke. Det første man må gjøre etter å ha installert programmet, er å opprette et album og gi dette albumet et navn. Deretter må man importere bilder fra mobilen til albumet. Du kan enten importere samtlige bilder fra et eksisterende album eller ved å knipse et bilde.

Et trykk på Quick Edit-knappen vil hente frem tilgjengelige album på mobilen. Når du har valgt et bilde som du ønsker å redigere, vil du få tilgang til et hav av redigeringsmuligheter.

Et hav av effekter

Funksjoner som vi satte pris på var egne dedikerte redigeringsmuligheter for ansikt, øyne og hår. I tillegg til disse funksjonene finnes det litt mer morsomme funksjoner som innramming av bilder eller innsetting av bilder i en bestemt scene. Sist, men ikke minst finnes det en egen knapp for å legge til tekst til bilder.

Som nevnt innledningsvis trenger ikke du å laste ned Fotolr for å redigere bilder. Du kan også bruke appen for å legge til stilige filtereffekter til eksisterende bilder. Nok en gang har man tilgang til et hav av effekter. Alt fra tradisjonelle fargeeffekter som sepia til mindre kjente effekter som røntgen og nattsyn. Her er det bare å leke i vei.

Når du har satt siste hånd på verket, kan du velge å dele bildet med familie og venner via e-post eller MMS. Som veldig mange moderne applikasjoner i dag, leveres Fotolr Photo Studio med muligheter for å dele bilder via sosiale medier som Facebook, Twitter og Weibo.

Etter å ha installert Fotolr Photo Studio føles apper som FxCamera og Adobe Photoshop Express overflødige. Anbefales. Fotlr Photo Studio er gratis, men du må leve med at det vises reklame i bunnen av appen. Vi har testet appen på Android - og den kan du laste ned her.

Fotolr Photo Studio finnes også for iPhone. Gratisversjonen kan du laste ned her. iPhone-brukere har også tilgang til en Pro-versjon, som koster 21 kroner - og den kan du laste ned her.

Foto/video