Fotomessen fortsetter

Fotomessen fortsetter

For andre år på rad arrangeres den store fotomessen i Oslo – på Lillestrøm.

Fotomessen som ble arrangert hos Norges Varemesse i januar i fjor, ble vellykket, og arrangørene gjentar opplegget i år, med fotomesse parallelt med reiselivsmesse.

I forhåndsmaterialet som er sendt ut er arrangøren, det svenske firmaet Fotoarrangement i Europa AB, nøye på understreke at vi snakker om Fotomessen i Oslo. Eller som det heter i messebilaget som er distribuert via Aftenposen: Sted: Norges Varemesse, Lillestrøm, Oslo.

For amatører og proffer

Fotomessen markedsføres mot amatør- og familiefotografer så vel som profesjonelle fotografer.

LES OGSÅ:

Entusiastene strømmet til

– Uansett om du er amatør, hobbyfotograf, halv- eller helproff, kan vi tilby noe for alle, heter det i messebilaget fra arrangøren.

LES OGSÅ:

Olympus E-5 med video

Utstillerlisten omfatter i skrivende stund omlag 75 utstillere, inkludert flere av de meste kjente kameraprodusentene og en rekke distributører av kameraer og fototilbehør.

Fotoutstillinger og foredrag

I tillegg til de ordinære produktpresentasjonene på stands på messen er det både omfattende fotoutstillinger og et stort faglig program knyttet til messen.

Blant utstillerne finner vi blant andre naturfotografen Frans Lanting, som er representert med 45 bilder. I tillegg vil han holde forelesninger på alle messedagene.

LES OGSÅ:

Canon slår tilbake med PowerShot G12

Den norske reklame-, mote- og kjendisfotografen Bjørn Opsahl, som har sin base i Los Angeles, vil vise bilder i gigaformat av en ny maktfaktor i samfunnet: bloggerne. Han holder foredrag på alle de tre messedagene.

Jonas Bendiksen, opprinnelig fra Tønsberg og nå nyutnevnt president i det internasjonale bildebyrået Magnum Photos , vil også holde foredrag hver av messedagene om sine bilder.

LES OGSÅ:

Sony-kompakt med stor brikke

På messen vil du også kunne treffe fotografer som Øivind Hjelmen, Margaret de Lange, Pål Hermansen og Bingo Rimér.

Photoshop Elements-kurs

Moderskeppet.se er Sveriges angivelig største nettsted for bildebehandling, og folk herfra vil holde foredrag om Raw-formatet, Adobe Photoshop Elements og Adobe Photoshop Lightroom og andre emner.

LES OGSÅ:

Viktig Nikon-lansering: D7000

Fotograf CF-Wesenberg vil bedømme bilder som er innsendt for vurdering hos nettstedet foto.no, og fotograf Marcel Leliënhof vil forelese om sin fotografi-erfaring på messen.

Fotomessen åpner sine dører på fredag 14. januar klokka 10 og er åpen fra samme klokkeslett også på lørdag 15. januar og søndag 16. januar. På fredag stenges dørene klokka 19, på lørdag klokka 18 og på søndag klokka 17.

LES OGSÅ:

Panasonic krymper GF2

Mer informasjon finner du på www.fotomessen.com .

Les om:

Foto/video