Fotoskriver i en kurv

Fotoskriver i en kurv

Canons nyeste fotoskriver leveres med «picnic-kurv».

Folkelige fotoskrivere er et av Canons satsingsområder, og selskapet har i en årrekke levert skrivere for fotoutskrifter i albumstørrelse under merkenavnet Selphy. Den nyeste modellen er Selphy CP790, som leveres med integrert bærehåndtak og oppbevaringsboks.

LES OGSÅ: Albumskriver eller vanlig blekkskriver?

Oppbevaringsboksen i sjatteringer av grønt skaper assosiasjoner om en strandkurv – noen vil kanskje heller si en plastbøtte til å leke med på stranden. Hvis man i tillegg investerer i batteri, som er ekstrautstyr, kan man faktisk ta med seg skriveren hvor som helst, også på stranden, og skrive ut bildene direkte uansett hvor man er.

Topplokk med betjening

«Lokket» på kurven – eller oppbevaringsboksen, om man vil – er toppen på selve skriveren, der man finner en tre-tommers lcd-skjerm samt betjeningsknapper for skriveren, inkludert et betjeningshjul som Canon kaller Easy-Scroll Wheel.

Skriveren har innebygde minnekortlesere samt PictBridge-port, så det er enkelt å skrive ut bilder direkte uten å måtte gå veien via pc. Vi anbefaler imidlertid at man gjør noe bildebehandling med digitale bilder før de skrives ut, for de aller fleste bilder har et visst forbedringspotensial. Den nye Selphy-skriveren har en funksjon kalt Automatic Image Correction som bidrar til slik bildeforbedringen.

Ifølge Canon greier Selphy CP790 å skrive ut bilder i fotokvalitet i postkortformat på 47 sekunder. Skriveren benytter dye-sublimeringsteknologi der bildene skrives ut i en prosess på tre runder, en for hver av grunnfargene, samt en fjerde runde for å legge på et beskyttende belegg som skal sikre beskyttelse mot søl og fingermerker. Canon hevder at bildene får en varighet på inntil 100 år.

Automatic Image Correction-funksjonene bidrar blant annet til fjerning av røde øyne, optimalisering av hudtoner og fjerning av bildestøy. Alternativet Mine farger gjør det mulig for brukerne å legge til spesialeffekter som sepia, naturtro, positiv film og sort-hvitt.

Skriveren leveres med en rekke kreative funksjoner, for eksempel Fotodagbok med dedikerte felt for tekst og bilder. Bilder som plasseres i fotodagboken kan beskjæres og forbedres, og opptaksdatoen kan tas fra bildet og plasseres der man vil.

Det følger med programvare både for Windows-pc-er og for Mac.

Selphy CP790 kommer i salg i juli, og den veiledende prisen er satt til 1 679 kroner.

Mer tradisjonell modell

Canon kommer også med en annen ny fotoskriver for postkortformatet kalt Selphy CP780. Denne har mer tradisjonell utforming og er meget kompakt.

CP780 etterfølger CP760 og har ifølge Canon betydelig høyere utskriftshastighet enn forgjengeren. Bilder i fotokvalitet i postkortstørrelse skal kunne skrives ut på 47 sekunder.

Skriveren benytter dye-sublimeringsteknologi, har tre minnekortplasser og en 2,5-tommers lcd-fargeskjerm.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver

Veiledende pris er satt til 1 249 kroner, og også denne skriveren kommer i salg i juli. Skriveren fås i rosa, blått, sølv eller hvitt.

Begge de to nye Canon-skriverne kan utstyres med Bluetooth-modul, som er ekstrautstyr. Da kan de ta imot utskrifter direkte fra en del mobiltelefoner, noe de forøvrig også kan gjøre via infrarød overføring.

Mer info hos Canon .

Les om:

Foto/video