FotoWare 7.0 er endelig klar

FotoWare 7.0 er endelig klar

Norsk programvarehus gjør opprør mot trege webklienter.

Det norske programvarehuset FotoWare er endelig klar med versjon 7.0 av sin programsamling for bildebehandling og serverbasert mediefiladministrasjon.

Oppdateringen har vært signalisert lenge og er etterlengtet. Blant annet innebærer oppdateringen at man på Mac-siden endelig får støtte for Snow Leopard-versjonen av Mac OS X i klientprogrammet FotoStation.

- Webklienter er trege

FotoWare-folkene er imidlertid mest opptatt av budskapet om at deres programvareløsning for mediebedrifter og andre som håndterer store mengder mediefiler, nå gir det de kaller «rekordhastighet med TCP/IP-kommunikasjon». FotoWare ønsker med andre ord å slå et slag for den lokale klienten.

- De siste årene har det vært en trend at alt skal være webklienter. Vi forstår ikke hvorfor. De er blant annet trege. Med FotoStation-klienten som er svært kraftig og lynrask får man navigere rundt på nettet med masse ny og ressurskrevende funksjonalitet som er umulig å få til i en webklient, sier salgs- og markedsdirektør Øystein Syversen hos FotoWare.

- Og ikke minst kan man browse rundt i arkivene til de store internasjonale bildebyråene over nett som om det var i ditt eget lokale arkiv, tilføyer han.

Flere bildebyråer har løsningen allerede, og FotoWare jobber nå for å få flere over på den. - Så lenge bildebyrået har integrasjon med FotoWare, blir arbeidet med å finne og kjøpe bilder enklere enn noensinne, sier Syversen.

Med versjon 7.0 kan man ved hjelp av TCP/IP-kommunikasjon jobbe i sin lokale FotoStation-klient med mediefiler som ligger på det sentrale bildearkivet FotoWeb på hovedkontoret uten noen merkbar forsinkelse.

Med eller uten Photoshop

FotoWares programvare håndterer alle slags mediefiler, ikke bare bildefiler. - FotoWare er alene om å tilby en komplett løsning for lagring, behandling, gjenfinning og distribusjon av alle typer mediefiler, blant annet lyd, film og bilder, fremholder Syversen.

- Det finnes selvsagt andre løsninger for behandling av blant annet bildefiler, for eksempel Photoshop. Men selv om Photoshop er et kreativt verktøy, så er det også kun akkurat det. Vår programsuite gir brukeren alt man trenger, også basis bilderedigering og -behandling. Således supplerer vi Photoshop, selv om mange mediehus gjør all bildebehandling i våre løsninger, sier Syversen.

Enorm interesse

Versjon 7.0 av FotoWare-porteføljen møtes med enorm interesse fra blant annet de internasjonale bildebyråene og en samlet europeisk mediebransje, ifølge FotoWare.

Selskapet kan vise til en kundeliste som inkluderer Porsche, Mancester United, Liverpool F.C, Boeing, det australske politiet, Bild Zeitung, Marks & Spencer, Hjemmet Mortensen, Aller-konsernet og rundt regnet om lag 700 europeiske aviser.

Selskapets løsninger benyttes av så å si alle norske aviser, men 80 prosent av omsetningen kommer likevel fra det internasjonale markedet.

Det mest kjente produktet fra FotoWare er kanskje programvareklienten, FotoStation, som representerer brukergrensesnittet inn mot bilde- og mediearkivene som man jobber mot. FotoStation byr også på også funksjonalitet for bildebehandling.

Rundt dette har FotoWare bygd opp en hel programsamling som er såpass omfattende at det hele bør administreres ved hjelp av den nye FotoWare Operations Center. Der kan FotoWare-serverne overvåkes og tjenester startes, stoppes og restartes etter behov.

Øvrige produkter i programsamlingen omfatter FotoWare Color Factory, FotoWeb, Connect (for lynrask filoverføring) og Index Manager - alt nå altså oppgradert til versjon 7.0.

FotoWare har sitt hovedkontor i Oslo, med avdelingskontorer i Tyskland og Storbritannia. Selskapet ble etablert i 1994 og blir i dag gjerne presentert som et lite, norsk it-eventyr.

Les om:

Foto/video