FotoWare oppgraderer

FotoWare oppgraderer

Norske FotoWare forbereder større oppgradering.

Til høsten kommer FotoWare med en større oppgradering av sin programvare for gjenfinning og arbeidsflyt av bilder og annen visuell informasjon.

I mellomtiden gleder selskapet seg over fjorårsresultatet, som nå er lagt frem og viser en omsetning i 2008 på 38 millioner kroner og resultat før skatt på 11 millioner kroner.

LES OGSÅ: Lær alt om digital fotografering

Omsetningen var den høyeste i selskapets historie, og desember ble FotoWares beste måned noensinne.

- Dette må vel være en liten gla'-sak midt oppe i all krisemaksimeringen, sier markeds- og salgsdirektør Øystein Syversen hos FotoWare til PC World.

Fra selskapet startet sin virksomhet i 1994 har hovedmarkedet vært aviser og magasiner, men for første gang passerte salg til bedrifter og offentlig forvaltning denne målgruppen i 2008.

Tidligere har selskapet også levert programvare rettet mot forbrukermarkedet, men nå er det utelukkende bedriftsmarkedet og offentlig forvaltning det dreier seg om. Strategi-endringen har åpenbart vært vellykket.

- Spare tid og penger

- Det dreier seg først og fremst om å spare tid og penger, sier Syversen. – I mange bedrifter og offentlige etater brukes opptil 30 prosent av de ansattes tid til enten å lete etter filer eller å legge inn ting som allerede er lagt inn.

Han vil ikke si noe konkret foreløpig om hva som vil være nytt i versjon 7 av FotoWare-programvaren, men lover at det blir mange spennende nyheter.

LES OGSÅ: Lightroom 2 støtter 64-bit

Over 80 prosent av FotoWares omsetning er i dag utenfor Norge. Løsninger leveres gjennom frittstående partnere over hele verden. I tillegg har Fotoware datterselskaper i Tyskland og England. Verdien av software og tjenester utgjorde i 2008 vel 100 millioner kroner på verdensbasis, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Utenlandssatsingen har imidlertid ikke gått ut over virksomheten i Norge, hvor selskapet gjør det «veldig bra», for å sitere markeds- og salgsdirektøren.

Les om:

Foto/video