FotoWare til kongehuset i Thailand

FotoWare til kongehuset i Thailand

Det thailandske kongehuset har valgt norske FotoWare til sitt bildearkiv.

Statsministerens kontor i Thailand har besluttet å implementere et fotolagringssystem som er basert på programvareløsninger fra norske FotoWare.

FotoWare-løsningen skal benyttes til å samle alle bildene som kongehuset disponerer i ett sentralt digitalt arkiv.

Tre millioner bilder

Ved hjelp av programvaren fra Oslo-firmaet FotoWare skal kongehusets bildemateriale digitaliseres, og det skal legges inn bildetekster til alle illustrasjonene. Bildene skal administreres og arkiveres slik at det blir lett for medarbeiderne ved Hans Majestets Personlige Film- og Fotoarkiv-prosjekt å finne igjen aktuelle bilder gjennom et kjapt bildesøk.

LES OGSÅ:

FotoWare oppgraderer

Kongehusets nye digitale bildearkiv vil etter hvert inneholde mer enn tre millioner bilder, illustrasjoner og annet digitalt materiale.

Søk i bildearkivet skal kunne gjøres ved hjelp av en vanlig nettleser som Internet Explorer, Firefox og andre.

Løsningen gjør det enkelt å søke og bla i det digitale bildearkivet. Man får opp forhåndsvisninger av aktuelle bilder og kan lese tekst om hvert enkelt bilde, samle bilder til personlige eller delte album, samt laste ned og skrive ut bildene i den størrelse og oppløsning som passer til formålet.

Satser utenlands

Det er lenge siden FotoWare, som ble etablert i 1994, begynte å satse stort utenlands, og selskapet har installasjoner blant annet i en rekke europeiske mediehus. Kundelisten omfatter hele 700 europeiske aviser, Manchester United, Liverpool, Boeing og nå de største mediehusene i Brasil og Thailand.

LES OGSÅ:

Barnesykdommene ryddet unna i FotoWare

Nå er det blant annet Asia og Australia som er i fokus i tilknytning til den nye versjon 7 av FotoWare-programvaren. Markeds- og salgsdirektør Øystein Syversen er nylig kommet hjem etter en rundtur til Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney og Canberra for å treffe partnere og kunder.

I tillegg har FotoWares globale roadshow vært innom New York, Rio de Janeiro, Roma og flere andre byer, og skal senere i høst blant annet til Warszawa, Paris, München – og Drammen.

- Jeg angrer ikke på at vi tok avgjørelsen om å kjøre et slik roadshow. Responsen har vært overveldende, og i Bangkok måtte vi til og med avvise hendelser for å være med på arrangementet, sier Syversen til PC World.

- Om dette har noe å gjøre med at det thailandske kongehuset nå bruker FotoWare, vet jeg ikke, tilføyer han.

I 2008 omsatte FotoWare for 38 millioner kroner, med et resultat før skatt på 11 millioner kroner.

Les om:

Foto/video