Fremtidsrettet retrokamera

Fremtidsrettet retrokamera

Årets Produkt 2011 (4): Fujifilm X10 har fått pris fra PC World

PC World-redaksjonen har kåret Fujifilm X10 til vinneren av én av Årets Produkt 2011-priser. Årets kåring omfatter i år i alt ni produkter.

Les også: Hva er Årets Produkt?

Fujifilm X10 er et nytt digitalkamera som noen sikkert synes ser gammeldags ut, mens andre ikke kan få fullrost kameraets design.

Også tidligere har Fujifilm lykkes godt i å etterstrebe en tillitvekkende «Leica-look» (X100), og gjør det samme med X10.

Men tross det litt gammelmodige utseendet er Fujifilm X10 også et hypermoderne kamera med alt en digitalfotograf ønsker seg anno 2011.

Som for eksempel teknologi for enkelt å ta imponerende panoramabilder bare ved å sveipe kameraet håndholdt horisontalt eller vertikalt – med «hjelpelinjer» på lcd-skjermen. Eller at kameraet kan ta en lynrask bildeserie og kjapt velge ut det beste av bildene for deg. Og det kan ta god video.

Lyssterkt objektiv

Viktig er det også at kameraet har optikk som er mer lyssterk enn det som er vanlig i kompaktklassen. Kombinert med at det er kjapt bidrar dette til at kameraet er ypperlig for diskret «gatefotografering» på godt, gammeldags Leica-vis.

Designen er med på å understreke kameraets egenskaper i en slik sammenheng, med en diskret front uten logo eller produktnavn.

De som husker så langt tilbake som til juni i år, vet sikkert at Leica da lanserte en ny 50 000-kronersmodell der hovednyheten var at man hadde fjernet logoen fra fronten. Så her er Fujifilm X10 i godt selskap.

Noe av det vi skryter mest av i testen vår av Fujifilm X10, er gjennomsiktssøkeren. Selv om den ikke er perfekt, er den mye bedre enn på kameraer det er rimelig å sammenligne X10 med. Søkeren er med på å gi kameraet den gode fotograferings-følelsen som erfarne fotografer ønsker seg og som mange klager over at man ikke finner på digitalkameraer flest.

Alle disse egenskapene er med på å gjøre Fujifilm X10 til et av Årets Dataprodukter.

Les om:

Foto/video