Friskere Paint.NET

Friskere Paint.NET

Med den siste oppdateringen av Paint.NET begynner det å nærme seg Photoshop-kaliber.

Det er fortsatt et stykke opp til Photoshop, men til forskjell fra proffenes favoritt, koster Paint.NET langt mindre. Programmet er nemlig helt gratis, og du kan laste det ned på et par sekunder.

Paint.NET er et enkelt og raskt bildebehandlings-program som lar deg redigere bilder, eller lage egne illustrasjoner og den slags. Programmet lar deg jobbe i lag, legge på effekter, og til og med installere programtillegg for utdvidet funksjonalitet.

Programmet erstatter ikke alle funksjonene i Photoshop, men du bør være i stand til å gjøre det meste du har behov for at bilderedigering i Pain.NET, og velger du å kombinere det med for eksempel gratisprogrammet IrfanView sitter du med et gratis og solid alternativ til Adobes relativt kostbare redigeringspakke.

Den nye versjonen av Paint.NET byr på en rekke forbedringer. Blant annet er brukergrensesnittet frisket opp slik at det skal være lettere å finne frem til de forskjellige funksjonene. Du får også en rekke nye spesialeffekter og filtre. Optimalisering av koden har også ført til at programmet er både raskere å starte opp, og raskere og lettere i bruk. Programmet fungerer i Windows XP, Vista og Windows 7, og det krever at du har Microsoft .NET Framework 3.5 installert på maskinen.

Du kan laste ned Paint.NET versjon 3.5.1 her.

Foto/video