Fujifilm X100 kommer i mars

Fujifilm X100 kommer i mars

Prisen på Fujifilm FinePix X100 blir vel 10 000 kroner.

Spenningen har vært stort blant fotoentusiaster om hva prisen på nykommeren Fujifilm FinePix X100 vil bli. Nå har vi fått svaret: Den veiledende prisen i Norge blir 10 495 kroner inklusive mva., melder Fujifilm Norge.

Skaper furore

X100 skapte furore da det ble vist frem for første gang på Photokina-messen i Køln i fjor høst. Det kompakte digitalkameraet er designet i retrostil, og Fujifilm-folkene har åpenbart hentet mye inspirasjon fra de klassiske rammesøker-kameraene fra Leica.

LES OGSÅ:

TEST: Leica M9 - tidsriktig klassiker

Stikkord for det nye kameraet er fast optikk med brennvidde som tilsvarer 35 mm vidvinkel omregnet til 35-mm filmkamera, cmos-brikke i APC-S-format og en hybrid-søker der man med en spak kan veksle mellom optisk gjennomsiktssøker og høyoppløst elektronisk søker. Oppløsningen er på 12,3 megapiksler netto.

For entusiaster og profesjonelle

Målgruppen for det spennende kameraet er ivrige fotoentusiaster og profesjonelle fotografer som vil ha et høykvalitets kompakt ekstra-kamera.

LES OGSÅ:

Leica-inspirert fra Fujifilm

For mange høres det nok merkelig ut at det i våre dager lanseres et kompaktkamera uten zoomoptikk. Belønningen for å ofre den behagelige zoomfunksjonen er at man får et kamera med et særdeles kompakt og lyssterkt objektiv.

Største blenderåpning er f/2.0. Til sammenligning er lysstyrken på et zoomobjektiv i kompaktklassen gjerne rundt f/3,5 i vidvinkelmodus og f/5,6 i telemodus. Med X100-kameraet kan man altså fotografere i vesentlig dårligere lys enn med vanlige kompaktkameraer og likevel få bra resultat.

Ellers har kameraet 49-punkters autofokus, 2,8-tommers lcd-skjerm og muligheter for full manuell kontroll.

Høy lysømfintlighet

Lysømfintligheten kan stilles opptil ISO 12800, og kameraet kan ta makrobilder ned til 10 cm avstand.

Blant tilbehøret finner vi to elektroniske blitser samt solblender og veske.

LES OGSÅ:

Video og foto smelter sammen

Kameraet vil være tilgjengelig i norske fotobutikker i mars, opplyser Fujifilm Norge. Les mer her .

Les om:

Foto/video