Full krig om hd-kjøperne

Full krig om hd-kjøperne

Krigen mellom Blu-ray og HD DVD trappes ytterligere opp. Nå er den magiske 100-dollarsgrensen sprengt.

Prisene på HD DVD-spiller fortsetter å synke drastisk i USA, noe som kan komme til å rokkere styrkeforholdet mellom Blu-ray og HD DVD.

De rimeligste tilbudene på HD DVD-spillere fra Toshiba er nå ytterligere halvert og har nådd den magiske 100-dollarsgrensen.

Dette skjer bare et par uker etter at den forrige "magiske" grensen ble sprengt, på 200 dollar. Til sammen skal disse kampanjene ha økt salget av HD DVD-spillere med over 90 000 enheter.

LES OGSÅ: HD DVD-prisene stuper

De rimeligste Blu-ray-spillerne ligger til sammenligning på eller like under 500 dollar.

En del av filmselskapene som støtter Blu-ray-standarden, arrangerte for noen dager siden en markering i Los Angeles, der budskapet var at Blu-ray fortsetter sin ferd mot seier i kampen mellom de to optiske lagringsstandardene. Dette kom i kjølvannet av kampanjetilbud der internett-butikken Best Buy og butikkkjeder som Wal-Mart tilbød Toshiba HD DVD-spillere for under 200 dollar.

Svar på tiltale

Svaret på Blu-ray-utspillet var enda kraftigere reduksjon av HD DVD-prisene, som på kampanjedager nå har vært nede på 100 dollar, melder PC World USA.

Da vi sjekket Best Buy og Wal-mart 14. november, fant vi ingen av disse kampanjetibudene. Laveste pris for HD DVD-spiller fra Toshiba var da 229 dollar.

Det store spørsmålet er om drastiske priskutt vil innvirke på styrkeforholdet mellom de to hd-standardene, der Blu-ray angivelig leder med et forholdstall på 2:1. Ifølge markedsanalyseselskapet NDP Group svarer 62 prosent av dem som eier et hd-tv-apparat at de vil vente med å kjøpe seg optisk spiller til prisene har falt tilstrekkelig.

Vi merker oss for øvrig at selv enkelte av dem som allerede har kjøpt seg Blu-ray-spiller, slo til og supplerte med en HD DVD-spiller da pristilbudet lå på 100 dollar.

Ifølge dagens kurs tilsvarer 100 dollar rundt 537 kroner.

Les om:

Foto/video