Garmin putter tv i gps-en

Garmin putter tv i gps-en

Hva er vel poenget med å følge med på veien når du kan se Hotel Cæsar på gps-en?

I løpet av årene har vi testet en rekke forskjelle gps-enheter, den ene bedre enn den andre. Det begynner imidlertid å bli en stund siden sist. I dag finner man nemlig vel så greit frem med en smarttelefon med god navigasjonsprogramvare.

Kanskje har navigasjonskjempen Garmin merket seg at det blir stadig færre grunner til å kjøpe seg en dedikert navigasjonsdings til bilen? Selskapet har nemlig lansert en ny gps-enhet med innebygd tv-mottak. Det har vi sett før, da Mio lanserte noe tilsvarende for noen år siden. Takket være en annen standard på det digitale bakkenettet i Norge, kom vi aldri så langt som til å prøve den ut.

Nå er det altså Garmins tur til å prøve å stjele enda mer av oppmerksomheten din i bilen. Med Garmin Nüvi 2585TV får du nemlig en kombinert gps og tv. Ikke nok med det, Nüvi 2585TV har i tillegg opptaksfunksjon, slik at du kan konsentrere deg om veien når trafikken tar seg opp, og heller se opptakene i ettertid.

Nüvi 2585TV vil ha støtte for sendinger levert via DVB-T MPEG2/MPEG4/H.264, og har støtte for roaming, slik at du skal slippe å miste signalet underveis. Vi mistenker at Nüvi 2585TV ikke vil være i stand til å ta inn tv-signaler her til lands, men at den vil fungere fint om du vil se dubbet tv på bilturene nedover i Europa.

Tilkoblinger for kameraer

Med en skjerm på hele fem tommer kan Nüvi 2585TV brukes til mer enn bare navigasjon og tv-titting. Den støtter nemlig også tilkobling for flere kameraer, for eksempel et ryggekamera bak på bilen og et kamera foran. Det bør lette lukeparkeringen betraktelig.

Funksjoner som 3D Traffic, som analyserer trafikken og velger den minst trafikkerte ruten til målet er selvsagt også på plass. Det samme er det nye grensesnittet Garmin Guidance 2 og en forbedret funksjon for å gi deg oversikt over filvalg i kryss og motorveiavkjøringer.

Garmin Nüvi 2585TV er ventet klar for salg i løpet av mars.

Foto/video