Genial Photoshop-klon

Genial Photoshop-klon

Det ligner på Photoshop, men kjører direkte i nettleseren. Og best av alt, programmet er gratis. Prøv Sumo Paint.

Det finnes massevis av programmer som tilbyr bildebehandling av dine foto på nettet, og selv om de fleste gjør et hederlig stykke arbeid, er de sjelden særlig avanserte.

LES OGSÅ:

Last ned alle bilder med ett klikk

Det er ikke tilfellet med Sumo Paint, et bildebehandlingsprogram som kjører direkte i nettleseren. Umiddelbart ligner programmet en kloning av Photoshop, og har faktisk også mange av de samme funksjonene.

Det er blant annet mulig å jobbe med flere lag, og du kan justere Curves og Levels, som er godt kjent fra Adobes berømte bildebehandlingsprogram.

I Sumo Paint kan du også justere fargemetning, beskjære bilder, legge til tekst og mange, mange flere ting.

LES OGSÅ:

Skriv ut nøyaktig det du vil fra nettet

Sumo Paint er absolutt et av de mest avanserte bildebehandlingsprogrammer vi har kommet over, og brukergrensesnittet er lekkert. Det er faktisk finere enn litt eldre utgaver av det profesjonelle Photoshop.

I motsetning til Photoshop takler programmet imidlertid ikke RAW-filer, og må derfor mates med jpg.-filer. Vær også oppmerksom på at det kan ta litt tid å lagre dine ferdige filer.

Programmet er gratis, og du kan prøve Sumo Paint her.

LES OGSÅ:

TEST: Mye å glede seg over i Photoshop CS5

Sumo Paint fås også i en Pro-utgave, som kan installeres på din pc og krever derfor ikke internettilgang for å fungere. Det koster 19 euro, cirka 155 kroner.

Foto/video