God gitarist? Signer deg selv!

God gitarist? Signer deg selv!

Blås i jakten på god manager og smisking med plateselskapene - i Wimp kan du publisere «indie».

Wimp lanserer nytt tilbud for usignerte artister: Wimp DIY - do it yourself, skriver den norske strømmetjenesten i en pressemelding.

De tar ikke betalt for at du legger inn musikken din, og gir deg 70 prosent av inntektene. Phonofile vil stå for administrasjon og utbetalinger på artistens vegne, artisten må selv stå for egen markedsføring.

Ned i dypet

Det hele er en forlengelse av Nylyd-kampanjen som skal sette fokus på ny, norsk musikk. Wimp-redaksjonen vil lytte gjennom musikken og promotere den de synes er best, for eksempel gjennom månedlige spillelister

- Med Nylyd-kampanjen har vi satt fokus på nye, spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste. Med Wimp DIY tar vi enda et skritt dypere ned i det norske grolaget. Vi gleder oss til å se hva som rører seg og fortjener å bli vist fram, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.

Steg på veien

Wimp DIY er en videreføring av det tidligere JUBA-konseptet, som ga usignerte band og artister mulighet til å selge musikken sin gjennom Platekompaniet og Telenors digitale butikker samt Wimp, heter det i pressemedlignen.

- Wimp DIY er ikke ment som et alternativ til en vanlig platekontrakt, men et steg på veien. Wimp ønsker å invitere inn artister som enda ikke har et plateselskap i ryggen, men som har ambisjoner om å nå ut med musikken sin, sier Rindal.

Eksempler på andre moderne kanaler som brukes for tilsvarende selvpublisering, er Youtube. Et eksempel på en artist som ble kjendis via denne kanalen er Justin Bieber.

Les om:

Foto/video