God i hånden

God i hånden

TEST: Familien med små mp3-spillere fra Sony har mange medlemmer, men felles for dem alle er lekker design og enkel betjening.

Vi har testet en modell som bærer det interessante navnet NW-S703FB. Kombinasjonen av tall og bokstaver betyr omtrent som følger: Denne spilleren er sort, har en gigabyte lagringsplass, fm-radio og hodesett med innebygd støyreduksjon.

Skal du handle en slik og vil være sikker på at du får det du vil ha, bør du orientere deg i mylderet av modeller, for noen mangler radio og/eller støyreduksjon, andre kan ha lagringsplass på en, to eller fire gigabyte – og alle fins i fire fargevarianter. Prisen varierer selvsagt med funksjonene.

LES OGSÅ: Fleksibel mediespiller

Fargeskjerm

Det er snakk om en tynn flis av en spiller, som samtidig er lett og behagelig å bære. Sony har utrolig nok fått plass til en bitte liten fargeskjerm, som ikke bare kan vise symboler og tre linjer tekstinformasjon: Den kan også vise album-covere eller andre bildefiler du måtte ønske å ha med deg sammen med musikken.

Og dette er slett ikke så unyttig som det kanskje høres med tanke på skjermens beskjedne størrelse. For du får et tydelig bilde av plateomslagene når musikken spilles, og på kjøpet en egen søkefunksjon lar deg bla gjennom platesamlingen med tre og tre plateomslag på skjermen samtidig.

Spilleren har avanserte funksjoner som manuell equalizer, opptaksmuligheter og gode søke- og avspillingsalternativer, men er samtidig ekstremt enkel å bruke. Det skyldes ikke minst den geniale "skyttelbryteren" – den runde dingsen – i den ene enden av spilleren. Her kan det meste styres med noen enkle "bikk" på bryteren, og du veksler enkelt mellom bryterens to posisjoner.

For eksempel kan du bla mellom artister med bryteren in den ene posisjonen og mellom album i den andre. Bryteren brukes også til å bla gjennom innstillinger og oppsett på en kjapp og grei måte.

LES OGSÅ: Rund og god mp3-spiller

Klar musikk

Sonys egen SonicSound-programvare lar deg rippe fra cd-er eller konvertere musikkfilene dine til ønsket format og oppløsning ved overføring til spilleren. Velger du Atrac-formatet varer batteriet pussig nok lenger enn om du for eksempel velger wma eller mp3.

Albumbilder bør ligge som egne filer i mappen sammen med musikkfilene, for programvaren klarer dessverre ikke å hente ut bildene Windows Media Player viser sammen med musikken.

Hodesettet har meget høy kvalitet og den automatiske støyreduksjonen er super. Sammen med equalizer-innstillingene bør alle kunne få en lykkelig lydopplevelse med en slik liten spiller.

Kabler og bordstativ følger med i pakken, snor og futteral til å henge rundt halsen er ekstrautstyr.

Vi gir en sterk femmer til Sonys musikkmaskin. Hadde den i tillegg hatt rds-funksjon på radioen ville den stått som en påle til terningkast seks!

FAKTA
Walkman NW-S703F
Mp3-spiller med fm-radio, opptaksmulighet og aktiv støyreduksjon fra Sony. 47 gram, 27 x 88 x 17 mm. 50 timer avspilling. Atrac, mp3, wma, aac, Linear-pcm.

Karakter: 5 av 6

Hvorfor
Knallbra lyd
Lekker design
Enkel, med avanserte funksjoner

Hvorfor ikke
Savner RDS på radioen
Kanskje litt dyr?

Hvordan skaffe
Nettpris fra ca 1.100 kroner (1 GB). (4 GB fra ca 2.000)
www.sony.no

Foto/video