Google snapper opp Snapseed

Google snapper opp Snapseed

Kjøper opp Instagram-rival for å konkurrere med Facebook.

Snapseed ble lansert for iPad i fjor sommer, og er et nyttig verktøy for fotoentusiaster som vil gjøre kjappe redigeringsjobber på farten.

Appen har blitt svært populær, og Apple kåret til og med Snapseed til årets beste iPad-app i 2011. I januar i år ble en Mac-versjon sluppet.

Nå ser det ut til at Apple ikke er eneste selskap som setter pris på fotoverktøyet. Google melder nå at de har kjøpt utvikleren til Snapseed, Nik Software, og at de har planer om å bruke selskapet og teknologien til å oppdatere sine egne fotoredigerings- og delingsverktøy, skriver TUAW.

Nik Software tilbyr også en rekke andre verktøy for fotografer, deriblant Color Efex Pro og Dfine som er tilleggsprogrammer for Photoshop, Lightroom og Aperture til Windows og Mac. I senere tid er det imidlertid Snapseed som har vært mest i søkelyset.

Hva som vil skje med Snapseed i fremtiden er foreløpig uvisst. Ifølge TechRadar skal en Android-versjon ha vært under utvikling, så Google-oppkjøpet kan selvsagt sette fart på denne lanseringen.

For Google+

Det spekuleres i at Googles oppkjøp av Snapseed er et svar på Facebooks oppkjøp av Instagram. På mange måter er de to programmene like. Du kan bruke filtere på bilder og effekter som tiltshift, men appen tar til gjengjeld ikke noe sosialt nettverk som Instagram.

Et mulig bruksområde for Google vil i såfall til Google+ som fra fra av har mye fokus på bilder, skriver The Verge. Googles sosiale nettverk tilbyr allerede enkle fotoredigeringsverktøy, men Snapseed kan hjelpe dem å by på det lille ekstra.

Les om:

Foto/video