Google tester nytt bildesøk

Google tester nytt bildesøk

Prøver ut eksperimentelt bildesøk med nytt og annerledes grensesnitt.

Google har lagt ut et nytt, eksperimentelt bildesøk kalt Google Image Swirl. Det nye bildesøket fungerer ganske annerledes enn selskapets eksisterende;

Når brukeren skriver inn et søkeord, for eksempel «apple» og klikker på et bilde i resultatene, vil Swirl putte bildet i midten av en gruppe med lignende miniatyrbilder, i stedet for å ta brukeren til en ekstern hjemmeside hvor bildet er plassert. Klikker du da på bildet vil du komme til nettsiden hvor det ligger, klikker du på et lignende bilde åpnes en ny gruppe bilder. Det vanlige søkegrensesnittet vil fortsatt være synlig, men mindre.

Swirl er en del av Google Labs, og er derfor bare i en eksperimentell fase. Det betyr at den kan endre seg betydelig før den blir ordentlig lansert eller forsvinne helt uten forvarsel.

- Image Swirl fungerer med mer enn 200 000 forespørsler og vi planlegger å inkludere flere spørringer i fremtiden. Tilgjengelige forespørsler autofullføres når du taster de inn i søkeboksen, skriver Google i et blogginnlegg.

Image Swirl bruker teknologier fra "Finn lignende bilder" i Googles vanlige bildesøk og ansiktsgjenkjenning fra Picasa for å finne ut hvordan bilder skal settes sammen.

Foto/video