Google TV til Europa neste år

Google TV til Europa neste år

Selskapet bekrefter nå at Google TV endelig kommer til Europa, men først til neste år.

Det var i et foredrag i forrige uke at Google-sjefen Eric Schmidt bekreftet at Google TV er på vei til Europa, og det ligger det an til lansering en gang på nyåret. Nøyaktig hvilke land som i første omgang får tilgang til Google TV, nevnte Schmidt ikke noe om - rent bortsett fra at det vil være tilgjengelig i alle fall i England i løpet av de neste seks månedene.

Google TV ble først vist frem før sommeren i fjor, og de første produktene kom i salg i USA i løpet av høsten 2010. Løsningen gjør det enkelt å integrere internett-tjenester, gjerne Googles egne, med tv-en, og brukes både i egne medielinker, samt kan integreres i for eksempel tv-er eller set-top bokser.

LES OGSÅ:

TEST: Boxee Box - Suverene Boxee Box

Til tross for at det var stor interesse for løsningen før produktet kom på markedet, har ikke Google TV slått helt an i USA. Flere analytikere gått så langt som å uttrykke bekymring for om Google i det hele tatt vil fortsette å holde tjenesten i live. Google er kjent for å gjøre raske endringer, og kan raskt finne på å droppe produker og tjenester som ikke slår an. Med en Europa-lansering på planen, kan det se ut til at selskapet ikke har planer om å gi slipp på Google TV helt ennå.

Ved siden av å selge mindre enn forventet i USA, har Google TV også møtt motstand hos flere av tv-selskapene i landet. Tre av de største tv-tilbyderne har gått så langt at de har blokkert Google TV, grunnet mistanker om at Google prøver å "stjele" til seg selskapenes annonseinntekter.

- Noen av tv-tilbyderne i USA trodde at vi forsøkte å konkurrere direkte med deres tv-kanaler og innhold. I realiteten har vi forsøkt å gjøre det motsatte. Vi ønsker å støtte innholdsleverandørene ved å tilby dem en åpen plattform for neste generasjons tv-opplevelse, på samme måte som at Android er en åpen plattform for neste generasjon mobiltelefoner, sa Schmidt i forrige uke.

Les mer hos Reuters.

Les om:

Foto/video