Google vil spille musikk i stua

Google vil spille musikk i stua

Forsøker å etablere seg innen hjemme-underholdning med ny trådløs musikkenhet.

Google har allerede utviklet en prototype av en enhet som skal strømme musikk over trådløst nett.

Ifølge en anonym kilde er planen at enheten skal selges på forbrukermarkedet, rapporterer New York Times ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet lanserte nylig musikkbutikk på nett, Google Music, som lar brukere kjøpe og laste opp musikk, og lagre inntil 20.000 låter gratis i Googles nettsky.

Inn på Apple-territorium

Apple dominerer fortsatt den digitale musikkindustrien med Itunes og Ipod-musikkspillere. Det er sannsynlig å tenke at Google nå ønsker seg en bit av kaka.

Dersom Googles musikk-enhet blir en realitet, kan selskapet tilby salg og lagring av musikk, og en måte å spille av musikken på fra nettet.

Selskapet har foreløpig ikke offentlig kommentert planene.

På vei inn i stua

I løpet av det siste året har Google tatt flere steg for å komme seg inn i stua til forbrukere, blant annet med smartfjernsynet Google TV.

Les mer:

Snart kommer Google-TVen

Google har allerede levert søknad til det amerikanske post- og teletilsynet, U.S. Federal Communications Commission (FCC).

I søknaden refererer Google til en ny enhet for hjemmeunderholdning, og planlegger en seks måneders testperiode, fra 17. januar til 17. juli.

- Brukere kobler utstyret til trådløst nett i hjemmet, og bruker blåtann for å koble til annen elektronikk i hjemmet, heter det i søknaden fra Google.

Lite marked

Dan Olds, analytiker ved The Gabriel Consulting Group bemerker at det er et tøft marked Google prøver seg på.

- Det finnes allerede enheter som strømmer musikk over trådløst nett og blåtann i hjemmet, men teknologien har ikke vært i omfattende bruk enda, sier Olds.

Han legger til at markedet er temmelig lite for denne typen teknologi, spesielt for et selskap på størrelse med Google.

Les om:

Foto/video