Gratis Wimp til Canal Digital-kunder

Gratis Wimp til Canal Digital-kunder

Snart får 700 000 tv-kunder fri tilgang til musikk via den norske streamingtjenesten.

Nøyaktig ett år etter at den norske streamingtjenesten Wimp ble lansert, la Aspiro i dag frem en ny samarbeidsavtale med Canal Digital som kan sikre tjenesten et solid fotfeste på det norske markedet.

I løpet av våren blir Wimp gratis tilgjengelig for 700 000 av Canal Digitals tv-kunder. Musikktjenesten vil inngå som en del av tv-abonnementet. Regningen er det Canal Digital som tar.

- Denne avtalen bidrar til å løfte vårt digitale underholdningstilbud til et nytt nivå. At vi nå kan inkludere Wimp – med millioner av låter – i tv-abonnementet til rundt 700 000 kunder tror vi både vil glede våre kunder og endre måten mange nordmenn konsumerer musikk på, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjonsdirektør i Canal Digital, i en pressemelding.

Det er Canal Digitals satellitt- og kabel-tv-kunder som vil få tilbud om å bruke musikktjenesten gratis på sine datamaskiner, både Windows-pc-er og Mac-er. Gratistilbudet gjelder bare skrivebordsversjonen av tjenesten. Brukere som ønsker å oppgradere til bruk av mobilklienten vil måtte betale ekstra.

Tilbudet vil bli tilgjengelig fra og med april, forteller Aspiro til pcworld.no.

- Musikk har på mange måter gjennomgått en revolusjon de siste årene ved inntoget av streaming. Nå er vi ved et nytt veiskille gjennom at man vil nå ut til et mye større og bredere publikum når 700 000 husstander får tilgang til Wimp, sier Per Einar Dybvik, administrerende direktør i Aspiro Music.

Musikkbransjen ser ut til å ta avtalen i mot med åpne armer og vel så det. På pressekonferansen fredag formiddag uttrykte flere representanter i bransjen stor glede over det nye samarbeidet, som utvilsomt vil gi Wimp et enormt løft i konkurransen om betalende norske streamingkunder.

Les om:

Foto/video