Har du 300 000 til overs?

Har du 300 000 til overs?

Hvis svaret er ja kan Samsung muligens tenke seg å produsere en avansert OLED-TV med et par måneders levetid til deg.

Under årets CeBIT viser Samsung frem verdens første 31-tommers OLED-TV.

I motsetning til for eksempel lcd-tv-er trenger ikke OLED bakgrunnsbelysning for å fungere. Bildet vises ene og alene ved hjelp av et organisk materiale som lyser opp når det aktiveres. Dermed kan tv-ene lages skremmende tynne. Etter å ha følt på tv-en har vi bare en ting å si: WOW!

OLED-teknologien har også en rekke andre fordeler, blant annet at fargegjengivelsen er mye bedre enn på andre skjermtyper, at kontrastforholdet er på et nivå både lcd og plasma kun kan drømme om, og ikke minst at responstiden her måles ikke lenger måles i millisekunder. Dette er nemlig så raskt at det i praksis ikke er noen forsinkelser i bildet i det hele tatt.

Som en siste bonus kan det nevnes at OLED ikke påvirkes av andre lyskilder - bildet er lyst og skarpt uansett.

Dessverre er teknologien fortsatt på utviklingsstadiet, i alle fall når det gjelder bruk i så avanserte produkter som tv-er i denne størrelsen.

Et av hovedproblemene så langt er at materialene som brukes har svært kort levetid, i verste fall ned mot et par måneder.

En annen ulempe er en pris som er hinsides alt annet. Med at man må betale opp mot en normal årslønn er det kanskje ikke så underlig at Samsung enn så lenge kun har utviklet et lite knippe prototyper.

Foto/video