Har solgt en million Zune

Har solgt en million Zune

Microsoft har slått sitt eget salgsmål med å selge over en million Zune-spillere.

Ifølge sjefen for underholdnings- og dingseprodukter i Microsoft, Robbie Bach, har selskapet allerede passert millionmerket. Målet var å selge en million enheter innen utgangen av juni.

Bach hevder at Microsoft har en markedsandel på 10 prosent for harddiskbaserte musikkspillere.

- Det er en god start, men ingen overveldende start. Jeg skal ikke påstå at dette er et kjempestort skritt, sier han til San Francisco Chronicle.

LES OGSÅ: Blir dette en Zune-telefon?

Men starten for Zune overgår starten Apple hadde med Ipod. Det tok 14 måneder for Ipod å nå 600 000 solgte enheter - men det var på en helt annen markedstid: Markedet for digitale musikkspillere var på langt nær like hett da som det er nå.

Ifølge en finansanalytiker har antageligvis Apple solgt 25 millioner Ipod-spillere på den tiden Microsoft har solgt en million Zune-spillere.

Microsoft har mye ugjort med Zune. Til tross for en bedre start enn ventet, ligger selskapet langt etter Ipod både i antall brukere og popularitet.

Apple solgte 10,55 millioner Ipod-er i første kvartal i år, og sier de solgte sin Ipod nummer 100 millioner 9. april i år. Apple har også skapt et entusiastisk sidemarked for tilleggsprodukter til Ipoden - med mer enn 4 000 tilgjengelige produkter.

LES OGSÅ: Zune flopper

Les om:

Foto/video