HBO kommer til Apple TV

HBO kommer til Apple TV

Kvalitetsserier samt sportskanalen ESPN kommer til storskjermen.

Hva har Sopranos, Game of Thrones og Boardwalk Empire til felles?

De er super-populære TV-serier fra HBO som har hatt enorm suksess. Og nå kommer HBO til Apple TV, ifølge en kunngjøring fra Apple.

HBO er som kjent en betalingskanal som ikke inngår i standard kabel-pakker i USA. I nyere tid har kanalen lansert en egen app for dem som har et HBO-kabelabonnement, men det krever altså en grunnpakke fra kabel-selskapet.

Når HBO og sportskanalen ESPN nå kommer som apper til Apple TV, betyr det at man kan fri seg fra kabelselskapenes kontroll over programtilbudet, som typisk settes sammen i store pakker med høyst variabelt innhold mange strengt tatt ikke ønsker.

Nå dreier dette seg i første omgang om USA, men drømmen om a la carte-kanaler har rykket et hakk nærmere (selv om man altså fremdeles må være HBO-abonnement i kabelnettet). Og vi får håpe at også vi her hjemme vil få glede av dette på sikt. Kabel-selskapet Get har nettopp åpnet opp for delvis frie programvalg i eget nett.

Forøvrig kan det nevnes at Apple TV har solgt over 380 millioner filmer fra iTunes frem til nå. Daglig lastes det ned 800'000 TV-episoder og 350'000 filmer fra iTunes. Tilbudet på iTunes totalt er 60'000 filmer og 230'000 tv-episoder (gjelder USA).

Også SkyNews (nyheter UK) og Crunchyroll (anime) kommer til AppleTV. Du trenger en sort Apple TV, type 2. eller 3. generasjon. Denne må oppdateres med programvare til v5.3 via Innstillings-menyen. Apple tester forøvrig v5.4 for tiden som del av iOS 7-lanseringen.

Via Apple

Les om:

Foto/video