HD-film på nett med Xbox 360

HD-film på nett med Xbox 360

Fra høsten får vi tilgang til både film og tv-serier via Xbox Live.

Denne uken går den store spillmessen E3 av stabelen i Los Angeles. Som normalt er, holder de tre store egne arrangementer i forkant av selve messen.

Først ut var Microsoft, som kunne avsløre en rekke spennende nyheter. En av de mest etterlengtede her til lands, er at det nå endelig blir mulig å leie og kjøpe film via Xbox Live.

Dette har vært mulig på Xbox 360 en god stund i USA, og nå kommer det endelig også hit til lands. Samtidig som antallet land som får tilgang til tjenesten utvides, oppgraderes også kvaliteten på videoene du kan kjøpe eller leie. Fra høsten av vil det bli mulig å strømme film og tv-serier fra Xbox Live i Full HD 1080P, med 5.1 digital kringlyd.

Den nye tjenesten vil hente innhold fra Zune Video, og det skal ifølge en pressemelding være mulig å strømme innholdet til konsollen, uten bruk av lagringsplass.

- Allerede i høst vil det være et bredt utvalg av filmer og TV-program tilgjengelig fra Zune video på Xbox 360 for umiddelbar streaming – i den høyeste videokvaliteten tilgjengelig. Alt med ett eneste knappetrykk, ingen disker, null nedlasting og ingen forsinkelser, sier Microsoft i en pressemelding.

Synes du det blir litt trist å sitte alene å se HD-film på Xbox-en kan du benytte deg av muligheten til å se film sammen med vennene dine på Xbox Live. Med Xbox Live Party kan du nemlig se film sammen med andre, selv om de ikke sitter i samme rom. Eller som Microsoft sier det i en pressemelding: - Du kan med andre ord dele en film, der du med din avatar (ditt virtuelle jeg) deler opplevelsen. Du kan snakke, gråte og le deg gjennom filmen med dine venner via Voice Chat på Xbox LIVE. Det eneste som ikke kan deles er popcornet.

Nettsamfunn på konsoll

Sammen med nyheten om at det snart blir mulig for oss nordboere å benytte oss av filmtjenesten, kom også nyheten om at Microsoft har inngått samarbeid med flere nettsamfunn. Viktigst for mange er sikkert støtten som kommer for Facebook.

John Schappert, visepresident i Microsoft for Interactive Entertainment LIVE, Software and Studios, sier Microsoft med dette gjør TV mer sosialt.

– Ved å bringe Facebook og Xbox LIVE Party til Xbox LIVE skapes det optimale sosiale nettverket. Millioner av mennesker kan nå dele statusoppdateringer, bilder, tanker og spillopplevelser via én og samme enhet og én og samme tjeneste, sier han.

Med Facebook integrert på Xbox LIVE kan du virtuelt fra sofaen ha kontakt med dine venner til enhver tid. Men det er ikke bare oppdateringer og bilder du kan dele. Gjennom Facebook Connect kan du nå dele dine beste spillopplevelser i form av å publisere oppdateringer og skjermbilder direkte på Facebook. Tjenesten vil være tilgjengelig ved lansering av EA Sports neste tittel i Franchise-serien ”Tiger Woods PGA Tour”.

Les om:

Foto/video