HD-kompakt fra Panasonic

HD-kompakt fra Panasonic

Panasonics nyeste digitale kompaktkamera kan blant annet filme i HD-oppløsning.

Lumix DMC-FX100 er Panasonics kommende toppmodell i Lumix-serien, og tar sikte på å danke ut konkurrentene med høy oppløsning på både film og bilder.

LES OGSÅ: Digitalt vårslipp fra Panasonic

Kameraet er utstyrt med en bildebrikke på hele 12,2 megapiksler, noe som er atskillig mer enn de aller fleste konkurrentene leverer i et tilsvarende kamera. For å sikre gode bilder har Panasonic valgt å bruke Leica-optikk i FX100.

Optikken byr på 3,6 ganger optisk zoom, noe som tilsvarer et spenn fra 28mm til 100mm omregnet til 35mm-film. Det betyr rundt 5mm bedre vidvinkel enn det de fleste konkurrentene har å stille opp med. Blenderen går fra f2,8 til f5,6.

ISO-styrken spenner helt opp til 6 400, noe som gir mulighet til å ta bilder selv under svært dårlige lysforhold, men som samtidig kan gi veldig kornete bilder.

Under optimale forhold er FX100 kapabel til å ta hele åtte bilder per sekund i full oppløsning. Det er også mulig å bruke kameraet som videokamera, enten i 848 x 480-oppløsning med 30 bilder per sekund, eller i HD-oppløsningen 1280 x 720 (720P) med 15 bilder per sekund.

Lagring skjer ved hjelp av vanlige Secure Digital-kort eller ved hjelp av de nye høykapasitetskortene SDHC.

Les mer hos Lets Go Digital.

LES OGSÅ: Lekkert fra Leica

Foto/video