HDMI-svitsj til tv-en

HDMI-svitsj til tv-en

Her er en enkel løsning for deg som har for få HDMI-kontakter.

HDMI-svitsjer er for så vidt ikke noe nytt. Personer med stor entusiasme for hjemmekino har for lengst gått til anskaffelse av en slik svitsj. I mange kretser blir nemlig slike svitsjer sett på som en nødvendighet for å kunne nyte «alt» i HD.

For det er nemlig slik at de aller fleste tvene som er beregnet for massemarkedet, leveres med bare en eller to HDMI-innganger. Det blir fort for få i dag.

Barna skal koble spillkonsollen de fikk av mor og far til jul til tv-en, mens stue pc-en eller den nye digital dekoderen krever også en HDMI-utgang. Har man gått till innkjøp av en ny Blu-ray/HD DVD/DVD-spiller i tillegg, har denne også en HDMI-utgang. Kanskje har man også et foto eller videokamera som også leveres med en slik kontakt. Også kommer den bærbare pc-en i tillegg. Det er med andre ord ikke så vanskelig å gå tom for slike innganger på tv-en.

Enkelte hjemmekinoentusiaster har løst problemet med få HDMI-innganger ved å kjøpe en AV-mottaker med innebygd HDMI-svitsj. På denne måten har man fått alt bygd inn i samme enhet, og unngått å legge nok en fjernkontroll til den populære samlingen på stuebordet.

Sitecom KV-020 er ifølge produsenten selv en rimelig svitsj som skal være enkel å installere. Enheten kan overføre signaler over kabler på en, tre eller fem meter. Enheten leveres med, huff, en fjernkontroll med fire knapper som lar deg bytte mellom de forskjellige portene/kanalene. Nok en fjernkontroll, var akkurat det, de tusen hjem trengte.

Etter det vi kan se, oppgir Sitecom ingen pris på produktet. Det lover sjeldent bra, men de føres blant annet av Elkjøp i Norge.

Mer informasjon om produktet finner du hos Sitecom.

Foto/video