Heilnorsk tv-pakke fra Rikstv

Heilnorsk tv-pakke fra Rikstv

Tv-tilbudet i det digitale bakkenettet blir en drømmepakke for fotballtilhengere og en nedtur for alle som ønsker seg et internasjonalt tv-tilbud.

Rikstv la i morges fram sitt tv-tilbud for det nye digitale bakkenettet, som lanseres til deler av befolkningen i høst.

Fire NRK-kanaler og 13 NRK-radiokanaler blir fritt tilgjengelige i nettet, mens en grunnpakke, Rikspakken, innehoilder totalt 20 kanaler. Det digitale bakkenettet skal i løpet av to år dekke 95 prosent av landets husstander. Signalene er trådløse og kan tas inn med vanlig tv-antenne.

- Målet er å nå fra 500 000 til 800 000 seere i løpet av fem år, sier Espen Thorsby, administrerende direktør i Rikstv.

Rikstvs grunnpakke inneholder disse kanalene, i tillegg til NRK:

TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4 og TVNorge2. Kanalene National Geographic Channel, Animal Planet, Lokal-TV og Åpen kanal er også med i pakken, men blir tilgjengelig senere.

LES OGSÅ : Parabol trues av bakkenettet

En tilleggspakke inkluderer to eller tre av Canal +-kanalene og nye TV2 Sport. Dette koster fra 170-200 kroner ekstra i måneden.

- Målt etter nordmenns seervaner i fjor, dekker Rikspakken og NRK-tilbudet 94,3 prosent av hva folk ser på. Dessuten er vi veldig fornøyd med å kunne tilby to helt nye kanaler, Viasat4 og en ny kanal fra TVNorge. Disse kanalene etableres på grunn av RiksTV og det digitale bakkenettet, og lanseres samtidig med oss i september, sier Thorsby.

Mye fotball

Thorsby er særlig fornøyd med fotballtilbudet:

- Vi har fått med oss alle de viktige fotball-ligaene, vi er de eneste som kan gi et fullverdig tilbud på både Tippeligaen, Premier League og Champions League. Vi kan tilby de viktigste kampene fra alle disse ligaene, ettersom vi distribuerer TV 2, TV 3, og Canal+.

Men altså ingenting fra de spanske, tyske eller italienske seriene.

- Vi prøvde å få med oss Eurosport, men det fikk vi altså ikke til i denne omgang. Heller ikke svensk tv, som vi hadde ønsket, lot seg gjøre på grunn av rettighetsspørsmål

LES OGSÅ: Digital bakkerekord

Rikspakken med alle de viktigste norske kanalene vil koste 189 kr. i måneden. Totalprisen inkludert avgifter blir 3188 kr. det første året og 2988 kr. fra og med det andre året. Rikspakken blir dermed et av de billigste digital-tv-tilbudene i markedet. Bare Get Start, til 3006 kroner, er billigere.

Nasjonalt

Tilbudet glimrer med totalt fravær av internasjonale nyhetskanaler fra for eksempel BBC, CNN og Sky.

- Dette er en prioritering. Vi tilbyr TV2s nyhetskanal, som på kort tid har gått forbi CNN her i Norge, og det som er av andre norske nyhetskanaler. Det er dette nordmenn vil se, sier Espen Thorsby.

TV2, NRK, TV Norge og MTG, som eier TV3, var alle tilstede under lanseringen i dag. Alle sa seg godt fornøyd med å få enda en distribusjonskanal.

- Dette er et kommeriselt tidsskille. Og den store vinneren i dag er egenetlig publikum, som tidligere ikke har hatt fullt tilgang til alt dette på grunn av begrenset distribusjon, saTV2-sjef Alf Hildrum.

NRKs pressetalsmann Sigurd Sandvin har en litt annen rolle som selvstendig kunde av distributøren Norges Televisjon. Men han understreket det samme poenget.

- For første gang har vi en situasjon i tv-markedet der man ikke kan benytte distribusjon som konkurransefortrinn.

Dyrt for flere tv-er

Men det kan bli dyrt, dette, for aktive tv-tittere. Du må kjøpe et ekstra abonnement, om du vil se sendingene på flere apparater. Du vil da få 70 prosent avslag i prisen på kort nr. 2. Det skulle gi en pris på rundt 700 kroner i året per ekstra tv.

Selve de digitale dekoderene som kreves får å aktivere sendingene, vil følge abonnementene til sterkt redusert pris.

Foto/video